08 juni 2020

HS Vakuumplast är ”Årets Företagare” – ett bra val

”Ett företagspris får man inte, det förtjänar man. Och HS Vakuumplast AB är värda utmärkelsen Årets Företagare i Kramfors kommun.” Det säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, om Företagarnas val av pristagare.

Företagarna Kramfors delar årligen ut sin hedersbetygelse vid företagsgalan. Då den av olika anledningar inte arrangerades i höstas valde föreningen idag att ordna ett eget event.

– Det känns rätt att lyfta företagsfrågor i en svår tid som denna och framhålla någon som gjort det bra, sade Företagarnas regionchef Joakim Sjöstedt och fick medhåll av Kramforsföreningens ordförande Kristina Wallin Nyhlén. Kristina sitter även med i det näringlivsråd som Kramfors kommun har tillsammans med Företagarna.

– HS Vakuumplast har funnits i kommunen sedan 1990, vilket är en bra illustration för det vi kämpar för, nämligen att det ska gå att bo, leva och verka här även fortsättningsvis.

Ett plastföretag med många spännande uppdrag

HS Vakuumplast tillverkar olika produkter i plast, till exempel förpackningar, formar, lådor och annat. Kunderna finns över hela Norden. En känd produkt är den lådor som Postens cykelombud fraktar post i. Ett stort uppdrag de har just nu är att producera läkemedelscontainrar. Ser du någon som åker wakeboard kan den kanske vara tillverkad i Kramfors.

Företaget, som har 14 anställda, ligger vackert beläget vid Ångermanälven i Kramfors. Ägarna Michael Törnlund och Sune Libell var av naturliga skäl mycket glada över utmärkelsen.

– Det känns otroligt roligt. Kramfors kommun har många duktiga entreprenörer så det är hedrande att vårt företag har blivit utvalt.

Även Hans Törnlund ingår i ägartrion.

Möjlighet att komma till Sverigefinal

HS Vakuumplast går nu vidare till regionfinalen, som arrangeras den 26 augusti. Den 16 oktober utses slutligen vem som blir Årets Företagare i Sverige.

Nya vandringspriset "Årets Kämpe" instiftat

Dagen till ära fick Michael Törnlund och Sune Libell ta emot ytterligare ett pris, eftersom Företagarna Kramfors instiftat ett eget vandringspris. ”Årets Kämpe” kommer framöver att följa med den som blir utsedd till årets företagare, för att nästa år ges vidare till nästa och nästa och nästa…

Statyetten ”Årets Kämpe” är designad av Åsa Westman, ägare av Colorama.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se