10 juni 2020

Tack alla medarbetare och heja lokal handel!

Kramfors kommun vill tacka sina medarbetare för gott arbete och stort engagemang i dessa tuffa tider. Samtidigt vill vi stötta våra lokala näringsidkare. Därför har kommunstyrelsen beslutat att ge en sommargåva till alla anställda, ett Kramkort på 500 kronor.

– Våra medarbetare är avgörande för hur vår organisation klarar sitt uppdrag. Dom är värda all uppskattning för sina insatser. Samtidigt vill vi stötta våra lokala näringsidkare som kämpar på, i minst sagt extraordinära tider, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Frågan om uppmuntran och uppskattning har lyfts fram av de fackliga organisationerna på ett möte med den centrala samverkansgruppen för en tid sedan och har därefter beretts inom kommunledningsförvaltningen för beslut i kommunstyrelsen den 9 juni 2020.

– Det är viktigt att vi backar upp varandra och håller ihop som samhälle. Det är många som gör fantastiska insatser, i de kommunala verksamheterna och i det lokala näringslivet. Då vill vi hylla och uppmärksamma det, säger Jon Björkman (V), kommunstyrelsens vice ordförande.

Det lokala näringslivet viktigt

Det lokala näringslivet är viktigt ur många perspektiv. Det handlar om service och trivsel och inte minst om arbetstillfällen.

– Jag hoppas att fler företag ansluter och att våra medarbetare använder kortet till att upptäcka något nytt i kommunen, till exempel att gå på den där restaurangen man länge tänkt besöka. Våra företagare har så mycket att erbjuda. Det här är ett bra sätt att visa det och samtidigt uppmuntra våra medarbetare, säger Ida Stafrin (C), oppositionsråd.

Kramkortet hos 42 företag

Kramkortet är framtaget av Kramfors Handel och gäller hos 42 företag som verkar inom olika branscher i Kramfors kommun. Det delas ut till alla som har en tillsvidareanställning i kommunen eller har en månadsanställning då aktiviteten genomförs. Även timvikarier som tjänstgjort i betydande omfattning omfattas av beslutet.

– Jag är imponerad över det stora samhällsengagemang som växt fram under krisen. Det förstärker i allra högsta grad min övertygelse om att vi kan, tillsammans med mod och styrka i hela vår kommun, avslutar Malin Svanholm (S).

Medlemsföretagen

På Kramfors Handels webbplats, kan du se förteckningen över butikerna och företagen som är anslutna till kortet. Där hittar också näringsidkare som vill ansluta sig till Kramkortet information om hur det går till samt kontaktuppgifter till föreningen.

Kramfors Handels webbplats Länk till annan webbplats.

Rättslig grund

Kostnaden bedöms till cirka 1 miljon kronor och kommer att tas från finansförvaltningen. Rättslig grund för beslutet är att arbetsgivare kan ge sina anställda skattefria gåvor upp till ett värde av 1 000 kronor per anställd. Arbetsgivaren får inte ge gåvan i pengar, men kan ge den i form av varor eller presentkort som inte kan bytas mot pengar.

Kommunstyrelsen beslutade i frågan den 9 juni 2020.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Jon Björkman (V)
Kommunstyrelsens vice ordförande
0612-801 21
jon.bjorkman@kramfors.se