24 juni 2020

Kramkortet är viktigt för
handeln i hela kommunen

Att Kramfors kommun ger sina anställda Kramkort för 500 kronor per person inför semestern betyder mycket för att stärka den lokala handeln.

Caroline Strindlund, centrumledare för Kramfors Handel, poängterar att Kramkortet går att använda på fler ställen än bara i stan.

– Vi har i nuläget cirka 45 anslutna företag runt om i hela kommunen och jobbar hela tiden för att öka antalet. Därför har vi inlett samarbeten med lokala intresseföreningar och Höga Kusten Turism. Även deras medlemmar kan ansluta sig till Kramkortet, utan att vara medlem i Kramfors Handel, berättar hon.

Kommunens gåva främjar och visar uppskattning

För Kramfors kommun är beslutet att ge alla anställda Kramkortet ett sätt att både främja det lokala näringslivet och att visa uppskattning mot sina medarbetare.

– Både företagen och våra medarbetare har på olika sätt varit hårt ansträngda av coronasituationen. Vi vill visa att vi sätter stort värde på dem och deras insatser och Kramkortet är ett bra sätt att göra det på, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef på Kramfors kommun.

– Det är också ett faktum att det som är positivt för företagen är positivt för hela kommunen.

I fjol ökade försäljningen av Kramkortet med 20 procent och Caroline Strindlund tror på en ökning även i år.

– Att både kommunen, företag och privatpersoner köper och använder Kramkortet stärker det lokala näringslivet. Här går ju 100 procent av pengarna till företag i den egna kommunen, säger Caroline Strindlund.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se