16 november 2021

Positiv etablering gynnar Höga Kusten och länet

Att SONO Group väljer att etablera sig i Junsele är positivt. Kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) och tillväxt- och näringslivschef Susanne Königson menar att satsningen gynnar såväl Höga Kusten som länet.

– Vi gläds åt detta och vill lyfta fram vikten och värdet av att länets kommuner och berörda aktörer samarbetar kring etableringssatsningarna för att nå bästa resultat, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Kramfors kommun finns med som aktör och Sono för dialog med flera entreprenörer i kommunen, säger tillväxt- och näringslivschef Susanne Königson.

När Sydkoreas största hotell- och resekoncernen kom till Höga Kusten för att tillkännage vilket företag de valt att inleda samarbete besökte de tillsammans med Malin Svanholm och Susanne Königson ett antal platser. Även High Coast Invest och HK Dest medverkade.

Lunch intogs på Mjälloms tunnbröd i Ullånger efter det att vd Torbjörn Ullsten på ett föredömligt sätt visat hur tunnbröd bakas i vedeldad ugn.

Vid en presskonferens på Sambiblioteket i Härnösand tillkännagavs att Junsele Wilderness i Sollefteå kommun undertecknat ett "letter of intent" med SONO Group med förhoppning om att ett nytt hotell ska byggas i Junsele.

På kvällen bjöd landshövding Berit Högman in till middag på residenset.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se