07 januari 2022

Vinterparken Skuleberget visar Höga Kustens attraktion året om

Höga Kustens magiska dragningskraft sommartid är välbekant för många. Vinterns tjusning är dock inte lika självklar, något som Jerry Engström på FriluftsByn tänker ändra på tillsammans med ett antal andra aktörer. Inom kort öppnas Vinterparken Skuleberget!

– Det är en fantastisk satsning som går hand i hand med det arbete Kramfors kommun gör tillsammans med näringen för att skapa en åretruntdestination, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Många aktiviteter för alla åldrar
Redan första helgen i februari är det tänkt att Vinterparken Skuleberget ska kunna öppna upp med skridskobana, skidspår, pulkabacke, vandringsleder och vinterfik. Det kommer även bli en större "hockey-yta" samt en slinga för motorintresserad ungdom.

– Det mesta är faktiskt redan på plats, men vi ska skruva lite de närmsta veckorna, berättar Jerry Engström, som också menar att inget av detta skulle ha varit möjligt utan Jonas Hörnfeldt på Docksta Maskin.

Både barnfamiljer och aktiva äventyrare ska kunna hitta aktiviteter eller bara slå sig ner och njuta av vintern. Vinterparken planeras hålla öppet helger i februari och mars.

Premiär för Vinterfest
Under öppningen arrangeras även festivalen Vinterfest för första gången. Tre dagar med seminarier, kurser, levande musik och mycket mer.

– Utefest som vi arrangerar i september har blivit otroligt populär och nu tar vi vidare det i en vinterupplaga, säger Jerry Engström.

Samverkan är nyckeln till framgång
En stor del av satsningen är möjlig tack vare ideella insatser och samverkan mellan Docksta Maskin, Kramfors kommun, Docksta Bordtennisklubb, Höga Kusten Destinationsutveckling och Naturkompaniet.

– I ansökan till bygget av linbanan angav vi att vi vill göra Skuleberget till en av Sveriges bästa friluftsdestinationer. Nu har vi gjort ytterligare en ansökan med sikte att utveckla ytterligare och hoppas att linbanan är öppen året runt framöver, avslutar Malin Svanholm.

Vinterparken har sin bas i FriluftsByn där det är härligt att snacka om sina upplevelser.

Gällstasjön är mer än en badsjö, nu ska här åkas skridskor, skidor, spark, promeneras...

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
malin.svanholm@kramfors.se