De Sista Änglarna är ett av 12 band som spelar på torsdag. Bandet repeterar på bilden den låt de ska framföra.

De Sista Änglarna är ett av 12 band som spelar på torsdag.

19 oktober 2022

Musik i särklass släpper ny platta - firar med konsert på Parken

På torsdag 20 oktober klockan 18.30 är det äntligen dags! Den skiva som egentligen skulle ha sett dagens ljus tidigare men som pandemin stoppade upp är nu ett faktum. Kramfors särskola bjuder stolt in till premiärkonsert!

– Vi vill visa hela världen att våra elever duger precis som de är. Att de genom musiken får möjlighet att vara förebilder för andra är stort, riktigt stort!

Släpps digitalt på Spotify

Orden kommer från Markus Molin som tillsammans med Ubbe Byström är den musikaliska motorn inom Kramfors särskolas verksamhet. Musik i Särklass har redan kommit med två fullängdare, 2014 och 2017. Nu är det alltså dags för en uppföljare.

– Denna gång publicerar vi skivan enbart digitalt. Det är nog unikt att en särskola i Sverige släpper ett album på Spotify och jag törs också lova att kvaliteten på elevernas prestationer är något utöver det vanliga.

Alla 14 låtar på skivan är skrivna av eleverna själva i samarbete med musikhandledarna. Plattan är inspelad med hjälp av Per-Åke Stockberg i hans studio och mobila studio.

– Det har varit mycket arbete, men oj så kul vi har haft, säger Markus.

Musik och dans på konserten

Band som Skurk på Burk, Jocke och Jänget samt Coca Cola Cowboys är välkända namn för många Kramforsbor. De finns naturligtvis med under konserten liksom Salta Pinnar, CCC, H2O samt några fler. En dansgrupp och rullstolsdansare kommer också att uppträda.

Gruppen De Sista Änglarna hade sitt genrep i tisdags och trivdes riktigt bra i replokalen. Låten "Dagar som gått" satt som en smäck.

– Det ska bli jättekul att spela på konserten och vi hoppas att många kommer, säger Hannes, Mica, Markus, Tobias och Wilma.


De Sista Änglarna framför "Dagar som gått".

 

Konsert med skivrelease av Musik i Särklass 3

Plats: Kramfors Folkets Park
Datum: Torsdag 20/10
Tid: 18.30
Inträde: 80:-, gratis upp till 18 år (kontant eller swish)

Konferencier: Sara Öhlén

 

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Markus Molin
Musikhandledare
Kramfors särskola
0612-803 37
markus.molin@kramfors.se