Placeholder
23 mars 2023

Kramforsskolan 5 C vann kvartsfinalen i Vi i femman

I en rafflande kamp mot Mimerskolan lyckades 5C på Kramforsskolan idag med bedriften att vinna länskvartsfinalen av Vi i femman. Det innebär att klassen är vidare till semifinal och därmed topp-4 i Västernorrland.

Irinna Sarchiz och Matilda Bylund gjorde ett kanonjobb som till slut pressade ned Mimerskolan. Tävlingen, som är digital, går till så att varje klass tävlar på sin egen skola men möts i etern via arrangören P4 Västernorrland.

Klasskompisarna satt i ett angränsande rum och höll alla tummar och tår. Glädjen över resultatet var stor och det med rätta. Starkt jobbat!

Irinna Sarchiz och Matilda Bylund

Irinna Sarchiz och Matilda Bylund in action


Dagen i sammandrag

Här kan du läsa klassläraren Paulina Forséns berättelse om den roliga och dramatiska dagen. Det var jämnt… och allt började med snökaos! 

Strax innan kl 8 ringde de mig från Radio Västernorrland. Reportern som skulle hit och hade all utrustning satt fast på E4 på grund av snövädret plus att lastbilar hade fastnat i båda körriktningarna.

Anton Kårén, som är programledare, ringde upp mig vid 8.30 och meddelade att reportern borde vara på plats vid 9. Våra slöjdlärare Lotta och Jessica var med klassen fram till kl 10 då musiklärare Bea tog över. Jag gick med Irinna och Matilda, som skulle representera klassen, till ett annat rum.

Strax efter kl 9 var reportern på plats och började installera utrustningen. Olyckligtvis strulade det men i sista minuten fick han igång den. När utrustningen var fixad gick reportern till klassen.

Vid halv 10 fick Irinna och Matilda låtsastävla mot representanterna från Mimerskolan. Jag som lärare hörde enbart Irinna och Matilda, som tog hem segern i låtsastävlingen med 22-18.

Efter detta var det en kort paus. Tjejerna passade på att sträcka på benen och andas lite frisk luft, sedan startade direktsändningen.

Det var nervöst, tjejerna skrev ofta ned rätt svar på ett papper men ändrade sig i sista sekunden, tyvärr till fel svar. Inför sista frågan var hoppet nästan borta, vi låg under stort men tjejerna pratade ihop sig och bestämde att det första de kom att tänka på ska de svara. De skulle inte ändra sig den här gången.

Den sista frågan kunde man få många poäng på. Vid första ledtråden kunde de få 10 poäng, ju fler ledtrådar desto lägre poäng. Tjejerna svarade ”Medeltiden” vid första ledtråden och Mimerskolan svarade 1600-talet vid 6p, rätt svar var Medeltiden och detta gjorde att klassen vann!

Vi förstod först inte vad som hände, det kändes som att tiden stod till. Sedan hörde vi klassens jubel genom radion och vi ställde oss upp och kramades alla tre. Matilda började gråta av alla känslor.

Vi gick därefter till resten av klassen som själv kammade in 3 poäng genom att ta reda på vad de var ute efter, de fick tre ledtrådar och innan någon ens hade börjat söka information visste klassen att svaret var Titanic. Klassen hejade glatt från klassrummet, i radion, under hela programmet vilket stärkte tjejerna.

Väl i klassrummet möttes vi av jubel. Irinna och Matilda blev intervjuade och vi tog klassbilder. Efter lunchen firade vi med glass och saft.

Nu är vi taggade inför nästa tävling, oavsett hur det går kommer vi vara otroligt stolta över att vi har kommit så långt som vi har, i nuläget är vi topp 4 i Västernorrland!

 

Läs en tidigare nyhet:
Kramforsskolans 5C vidare i kunskapstävlingen Vi i femman

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Linda Dahlqvist
Biträdande rektor Kramforsskolan
0612-800 77
linda.dahlqvist@kramfors.se

Paulina Forsén
Klasslärare 5C
Kramforsskolan
paulina.forsen@kramfors.se