Placeholder
08 februari 2023

Jämställdhetsarbetet ger positiv effekt – visar på minskade löneskillnader mellan kvinnor och män

Löneskillnaden i procent har minskat över tid mellan kvinnors och mäns löner inom Kramfors kommuns verksamheter. 2017 låg siffran för kvinnors lön som andel procent av mäns lön på 93,14% att jämföra med 2022 då kvinnor tjänade 98,77% av vad männen tjänade.

Den höga procentandelen vittnar om att den årliga lönekartläggningen i organisationen ger effekt och att det sker en mer jämställd lönesättning i stort inom kommunens olika yrkesområden.

Kommundirektör Peter Carlstedt ser jämställdhetsarbetet som ett viktigt utvecklingsområde, där jämställdhetsglasögonen alltid bör vara på.

– Jämställdhet är ett av våra särskilt prioriterade områden och därför är det roligt att se att arbetet leder till konkreta resultat i form av strukturella förändringar i lönebilden när det gäller kvinnor och män. Vi är inte i mål ännu, men på god väg, säger kommundirektör Peter Carlstedt.

Kommunens arbete med jämställdhet

Hösten 2020 – våren 2022 har Kramfors, som en av fem kommuner i landet, deltagit i Sveriges kommuner och Regioners (SKR) satsning Modellkonceptet för jämställdhetsintegrering. Projektet är en del av en pågående förbättringsresa för en mer jämställd och likvärdig service och omsorg till såväl invånare som medarbetare.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Charlotte Karlsson

Frågor kring nyheten?

Kontaktperson
Peter Carlstedt
Kommundirektör
Tel: 0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se