Placeholder
21 mars 2023

Fler lokala leverantörer ger mer hållbar livsmedelsproduktion

Genom vårt Dynamiska inköpssystem (DIS) har ytterligare två nya avtal tecknats med lokala leverantörer, det är Norrlandsfågel och Jönshonung.

Norrlandsfågel bedriver en hållbar kycklinguppfödning med slakteri i Edsele där fokus ligger på att kycklingarna ska behandlas med respekt. I och med att de föds upp i närområdet så blir det inga långa transporter. Välmående kycklingar som växt upp med minimal stress. Det gör inte bara att de har det bra, de smakar även fantastiskt gott!

En flaska och en glasburk med honung från Jönshonung.

Jönshonung är ett lokalt företag med produktion i Nyland. Där kan vi köpa både fast och flytande honung att använda som smaksättare i våra maträtter, på salladsbordet och i bröd.

– Jätteroligt att fler producenter nu fått upp ögonen för att det går att sälja till oss genom vårt DIS, vi hoppas att fler kommer att följa efter, säger Emilia Norberg, avdelningschef Kostavdelningen.

Sedan tidigare har vi flera lokala avtal; Norrmejerier, Wienerbageriet och Höga Kusten Potatis.

Vill du leverera till kommunens Kostavdelning?

Du som är livsmedelsproducent har möjlighet att sälja dina produkter till Kostavdelningen på Kramfors kommun. Detta kan du göra genom ett DIS (dynamiskt inköpssystem) som ska underlätta att lämna anbud utan större förpliktelser.

Kontakta oss, så berättar vi mer!

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Tel: 0612-804 13
emilia.norberg@kramfors.se