Placeholder
10 november 2023

Tillsammans kan vi göra skillnad

Vecka 47, 20-26 november, infaller den årliga nationella kampanjen En vecka fri från våld – även kallad Orange week. Kampanjen har fokus på det förebyggande arbetet om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

En vecka fri från våld i Kramfors 2023

Ta del av veckans program (uppdateras eftersom).

Kramfors kommun ställer sig bakom En vecka fri från våld och planerar nu för olika aktiviteter under vecka 47 tillsammans med myndigheter och civilsamhället.

Vi vill särskilt uppmärksamma hur våld kan förebyggas och tillsammans bidra till en förändring för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.
Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till att fler vågar se, fråga och agera. Vi vill också bidra till att de män som utövar våld ska välja att sluta.

Orange day

25 november är det FN´ s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor, även kallad Orange day.

Ljusmanifestation och tal

Eftersom Orange day i år infaller på en lördag kommer vi anordna aktiviteter i gallerian på torsdag 23/11 från kl.12:00 som avslutas med en ljusmanifestation på torget kl.16:00 med tal av Malin Svanholm (S), Kommunstyrelsens ordförande.

 

 

Stå upp mot våldet

Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Låt oss lysa upp Kramfors kommun den 23 november genom att bära eller belysa något orange och tillsammans
ta ställning för ett samhälle fritt från våld.

Initiativtagare till En vecka fri från våld

Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges kommuner och regioner, samt
Jämställdhetsmyndigheten.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Charlotte Karlsson

Frågor kring nyheten?

Kontaktperson

Jill Arkeflod
Samordnare
Tel: 0612-801 67
jill.arkeflod@kramfors.se

Elisabeth Svanberg
Folkhälsoutvecklare
Tel: 0612-801 92
elisabeth.svanberg@kramfors.se