fyra män och en kvinna framför en vägg

Fr v Hans Skoglund, enhetschef MSB Sandö, Jimmy Ståhl (SD), ledamot i Trafikutskottet, Gudrun Sjödin, ordförande för Höga Kusten Airport, Thomas Morell (SD), vice ordförande i Trafikutskottet, och Janne Mellander, näringslivsutvecklare.

23 oktober 2023

Representanter för Trafikutskottet besökte Sandö och Höga Kusten Airport

I fredags gästades Sandö av riksdagsledamöterna Thomas Morell (SD) och Jimmy Ståhl (SD), som både sitter i Trafikutskottet. Under sitt besök fick de bland annat en redogörelse av vikten av förlängd trafikplikt för Höga Kusten Airport.

Detta var tredje gången bara i höst som riksdagsledamöter för olika partier kommit till kommunen för att på plats och ställe informeras om både värdet av Höga Kusten Airport och den kostnadseffektiva infrastruktur som kan nyttjas inom totalförsvaret och som finns på främst Sandö med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och FBA (Folke Bernadotteakademien).

Senast var en delegation med politiker från (M) i både Trafikutskotten och Försvarsutskottet här Länk till annan webbplats.och redan i slutet av augusti besöktes kommunen av två (S)–ledamöter i Trafikutskottet.

– Vi har vid varje tillfälle haft bra dialoger och visat upp både vår och Sollefteås kommuns styrkor när det gäller totalförsvaret och det stora behov som Höga Kusten Airport fyller för både försvaret, näringslivet och befolkningen i området, säger näringslivsutvecklaren Janne Mellander.

Information och rundtur

Under fredagen fick Thomas Morell (SD), vice ordförande i Trafikutskottet, och Jimmy Ståhl (SD), ledamot i Trafikutskottet, träffa Gudrun Sjödin, ordförande för Höga Kusten Airport, Per Enroth, vd för Höga Kusten Airport, Hans Skoglund, enhetschef för MSB Sandö, Gabriela Elroy, ansvarig för FBA:s program för jämställdhet, Urban Häggström, stabschef för I 21 Västernorrlands Regemente, och Örjan Wallin, Företagarna Kramfors.

– Förutom all information hann vi även med en rundtur på MSB:s övningsområde på Sandö, säger Janne Mellander.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Janne Mellander
Tel: 0612-801 06
janne.mellander@kramfors.se