Ångermanälven, Sandöbron och Lunde.

05 maj 2022

Ny sida ger information om båthamnar, gästbryggor och kajer längs Ångermanälven

Nu finns det en helt ny informationssida om båthamnar, gästbryggor och kajer längs Ångermanälven, från sträckan Hornöberget till Prästmon. Det är kommunen som skapat den i samarbete med bland annat båtklubbar och föreningar.

– Det har saknats den här typen av samlad information för båtägare som vill utforska den fina Ångermanälven och platserna vid den, säger Lars Holmberg som är projektledare från Kramfors kommun för det som kallas Båtliv på Ångermanälven.

Man har i steg ett utgått från det område som omfattades av projektet En resa i tid och rum, i vilket bland annat ett antal kajplatser och bryggor rustades upp.

Totalt finns det information och länkar till mer information om 16 hamnar, bryggor och kajer, inklusive bilder och koordinater till dem.

– Öppnar du sidan i mobiltelefonen kan man spara ned länken som en klickbar symbol, precis som en app. Då går det snabbt och enkelt att komma åt, säger Lars Holmberg.

Han förklarar att kommunens roll varit att samordna alla intressenter och att det är kommunen i samarbete med föreningen Ångermanälvens båtklubbar som sköter sidan.

– På resans gång har det inneburit att fler klubbar och föreningar engagerat sig i Ångermanälvens båtklubbar än tidigare och det är ju en positiv bieffekt.

– Jag ser det inte som osannolikt att vi kan utveckla sidan kommande år med uppgifter om fler intressanta hamnar, bryggor och kajer i Höga Kusten och längs havsbandet. Det finns redan dem som hört av sig och vill vara med, säger Lars Holmberg.

Patrik Asplund är fritidschef och menar att det finns många fördelar med att marknadsföra Ångermanälven för båtfolket.

– Det finns ju många ställen att uppleva, både från båt och på land, som fler ska ha chansen att upptäcka. Kustens pärlor känner de flesta till men Ångermanälven förtjänar att utforskas av fler, säger han.

Du kan hitta sidan för Båtliv på Ångermanälven här:

https://båtliv.kramfors.se Länk till annan webbplats.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Fritidschef
Tel: 0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se