En stuga i vinterlandskap

Träsk-Övered-Ry byförenings bystuga.

17 februari 2023

Nya projektmedel till Träsk-Övered-Ry byförening och Skogs Idrottsförening

Träsk–Övered–Ry byförening och Skogs Idrottsförening har tidigare fått samhälls– och ortsutvecklingsmedel på totalt 141 560 kronor från Kramfors kommun för två projekt. Nu har Allmänna Arvsfonden beviljat ytterligare sammanlagt 885 000 kronor till föreningarna.

– Det är väldigt roligt att föreningarnas engagemang och idéer åstadkomma så mycket, med hjälp av medel från kommunen och nu även Allmänna Arvsfonden, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Tillsammans utvecklar vi vår kommun.

Ombyggnation av bystugan

Träsk–Övered–Ry byförening får av Allmänna Arvsfonden 580 000 kronor för ombyggnation av bystugan. Projektet ska bland annat skapa förutsättningar för seniorer att ha en samlingslokal som är tillgänglighets– och åretruntanpassad.

Tidigare har Kramfors kommun beviljat medel till föreningen med 30 000 kronor som samhälls– och ortsutvecklingsmedel och 20 000 kronor från Samhällsavdelningen.

– Detta betyder mycket för bystugan och ovärderligt mycket för Träsk–Övered–Ry byförenings framtida verksamhet, säger Ingalill Bergman, Träsk-Övered-Ry byförening.

– När ombyggnationen är klar kommer vi att genomföra/införa en ny aktivitet som riktar sig till äldre och den kommer att göra skillnad för alla inblandade.

Mötesplats för generationsövergripande aktiviteter

Skogs Idrottsförening har tidigare fått 91 560 kronor i samhälls– och ortsutvecklingsmedel från Kramfors kommun för nybyggnation av ett aktivitetsområde med ett utegym, en Ninja Warriorbana för ungdomar och boulebana för målgruppen äldre. Detta för att både främja fysisk rörelse, ökad gemenskap och få en mötesplats där man kan bedriva generationsövergripande aktiviteter.

Nu får Skogs IF stöd med ytterligare 305 000 kronor till projektet från Allmänna Arvsfonden.

– Vi är glada över beslutet från Allmänna Arvsfonden som gör att vi tillsammans med boende i Herrskog och Kramfors kommun kan utveckla ett aktivitetsområde vid fotbollsplanen nära Högakustenskolan, säger Camilla Bergström och Sandra Östman i Skogs IF.

”Fantastiskt roligt”

– Det känns fantastiskt roligt att få vara med och förverkliga visioner och drömmar hos föreningslivet, säger Andreas Gylling, utvecklingssekreterare på Kramfors kommun.

– Man blir stolt över det engagemang som finns runt om i vår kommun.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Malin Svanholm
Tel: 0612-800 00
malin.svanholm@kramfors.se