en profilbild på en man, fotograferad i svartvitt

Musse Hasselvall. Foto: Niklas Nyman.

16 november 2023

Musse Hasselvall föreläser om normer och machokultur på Kramfors Fritidsgård

Mångsysslaren Musse Hasselvall, känd från bland annat TV, kommer till Kramfors Fritidsgård den 22 november för att föreläsa om normer utifrån PK–mannen. Föreläsningen är en del av den nationella kampanjen ”En vecka fri från våld”.

– Vi vill bidra till det förebyggande arbetet mot våld, genom att öppna för samtal och diskussion kring frågor som rör våld kopplat till machokultur och normer, säger Alice Nordin, verksamhetsledare för Kramfors Fritidsgård och samordnare för mötesplatser för unga i kommunen.

Musse Hasselvall – filmfotograf, regissör, radiopratare, författare med mera, och med flera perioder som kampsportare på elitnivå – lyfter sig själv som ”det dåliga exemplet” och beskriver varför man ibland behöver se på sig själv ur ett mindre vackert ljus. Han själv, och andra kan lära sig av hans snedsteg.

Föreläsningen inleds med klipp från UR-serien ”PK-mannen” där varje avsnitt tar upp olika normer i samhället och bidrar till intressanta diskussioner.

– Det här är ett viktigt ämne att prata om tillsammans med ungdomar och som Musse gör på ett interaktivt sätt, säger Alice Nordin.

Musses föreläsning på Kramfors Fritidsgård sker onsdag den 22 november kl. 18.00 och riktar sig till ungdomar mellan 13 och 18 år.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Alice Nordin
Tel: 0612-800 00
alice.nordin@kramfors.se