Spelarna på Kramfors IP.
01 september 2023

Fotbollsträning - ny utvecklande aktivitet inom Funktionsstöd

Rörelse, lek, spel, idrott tillsammans med andra, det kan verkligen förgylla livet. Från och med i tisdags finns det möjlighet även för människor en intellektuell funktionsnedsättning att spela fotboll. Första träningen på Kramfors IP gav mersmak!

– Vi hade verkligen jätteroligt ihop och alla var taggade. Till första träffen kom tolv personer, men jag vet att fler är intresserade, berättar Sandra Magnusson, som är fritidskonsulent inom kommunens verksamhet Funktionsstöd.

Tillsammans med Henrik Smedlund, personlig assistent, ledde hon träningen med uppvärmning, skotträning och naturligtvis match. Alla som har en LSS-insats i Kramfors kommun är välkomna att delta.

– Vi har skickat ut inbjudningar och även varit ute och pratat på till exempel gruppboenden. Förutom glädjen att ha ett eget lag hoppas vi på sikt att andra kommuner också ska köra igång så att vi har några att spela mot, säger Sandra Magnusson.

Två bilder som visar de två målvakterna.

Anna Häggström och Andreas Vestin Söderberg testar sina skills som målvakt.

I Sverige finns en tydlig vilja att alla medborgare ska ha möjlighet att leva ett så självständigt, stimulerande och tryggt liv som möjligt. Inom Funktionsstöd ges individanpassat stöd till personer med funktionsnedsättningar i deras vardag.

– För flera år sedan fanns en förening som hette Kickers FF; deras tjejlag vår på EM i Ungern 2007. Sådana ambitioner har vi inte just nu, utan är bara glada över att ha kommit igång.

Fotbollsträningen arrangeras på Kramfors IP tisdagar klockan 16.30. Man kan anmäla sig innan, men det är inte nödvändigt. Man behöver inte några särskilda förkunskaper och inte heller dyra grejer. Det räcker med vanliga gymnastikskor och enkla, men sköna träningskläder.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Sandra Magnusson
Fritidsledare Funktionsstöd
sandra.magnusson2@kramfors.se