Burkar med naturliga färger

Färgverkstad med Tove på Mannaminne

Vi bjuder in till en färgverkstad där du kan se hur ett färgkok går till och även själv prova på att måla med hemmagjorda växtfärger.

Går det att tillverka sitt eget konstnärsmaterial av sådant som redan finns i din frys, skafferi och kylskåp? Välkommen när du vill under eftermiddagen. En frivillig hålltid är klockan 14.00, då startar ett färgkok med rödbetor (tar cirka 30 minuter). Aktiviteten passar för nyfikna vuxna och unga, samt för barn i vuxens sällskap (5-12 år). Inga förkunskaper krävs. Du kan välja att bara vara med för att se hur ett färgkok går till, eller så kan du själv delta genom att provmåla och experimentera med de färger som finns på plats för dagen.

Exempel på färger vi kan testa med tillsammans är: kaffe, te, rödkål, färg av lökskal, frysta bär med mera. Recepten går att få på plats eller via mail. Med stort intresse för hållbarhet och miljö har Tove Gulliksson börjat experimentera med giftfria färger som kan odlas lokalt. Tove mottog hösten 2022 det första vistelsestipendiet på Mannaminne. Den här dagen visar hon hur hon brukar tillverka och måla med giftfria och nedbrytbara konstnärsfärger.

Eventinformation

Datum: 17 juni 2023

Tid: 13.00 - 16.00

Adress: Bagarstugan på Mannaminne, Häggvik, Nordingrå

Arrangör: Stiftelsen Mannaminne

Uppdaterad: Sidansvarig: Ranna Shrourou

Kontakt

Arrangör: Stiftelsen Mannaminne
Kontakt: Elin Holmberg
Telefon: 073-843 55 39
E-post: elin.holmberg@mannaminne.se

MANNAMINNE Länk till annan webbplats.