29 mars 2018

Gitte Eidslott får årets Höga kusten-stipendium

Kramfors kommuns kulturutskott beslutade i tisdags att tilldela Gitte Eidslott årets Höga kusten-stipendium.

Kulturenheten har fått in 70 ansökningar till stipendiet. Kulturenheten har tillsammans med konstnärerna Mats de Vahl och Kerstin Axell Ohlzon arbetat fram den slutliga kandidaten. Det har varit ett mycket svårt, men spännande arbete att göra en seriös och professionell bedömning av ansökningarna. Kvaliteten har varit mycket hög.

Gitte Eidslott arbetar med måleri på stora dukar. Arbetssättet är projektbaserat och hon utforskar mönster genom sina abstrakta målningar. Hon är född 1985 i Norge, men bor och arbetar numera i Åkarp i Skåne.

Gitte har gått på Valand i Göteborg och tagit examen i fri konst. Hon har även gått konstutbildningar i Wien, Österrike och i Oslo, Norge. Hon har ställt ut i Sverige, Österrike, Norge och Tyskland.

Motivering:
Gitte Eidslott rör sig befriande och respektlöst mellan det abstrakta och figurativa i sina målningar. Det råa sättet med vilket hon behandlar mönster, färg och material skapar en dialog som väcker betraktarens sinnen. Måleriet är sökande och utforskande och mötet med abstraktion av naturen/landskapet ger en spänstighet. Det kommer att bli intressant att se vad Höga Kustens landskap ger för avtryck i hennes konst.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ninni Melander
Kulturenhetschef
0612-802 52
ninni.melander@kramfors.se