21 juni 2018

Rörelser i tyst vatten – en poetisk betraktelse 

Poetiska och sinnliga former att både uppleva, betrakta och reflektera över visas under sommaren i Kramfors konsthall. Rörelser i är en utställning av Leyun Wang, Höga kusten-stipendiat, konstnär samt lärare i textil form vid Nyckelviksskolan.

Leyun Wang använder sig av en mängd olika material som hon behandlar på ett mycket delikat sätt. Utställningen i Konsthallen visar omsorgsfullt färgade textilier, tuschmålningar och skulpturer.

Hennes konst beskrivs i motiveringen till Höga kusten-stipendiet som ”en säregen originalitet där politiska tankar kring miljö och kultur uppstår i en drömmande stämning”.  

Tematrägård i konsthallen

Utställningen i konsthallen är en tematrädgård om miljö- och klimatfrågor samtidigt som den berör frågor om mångfald och visar på globalt kulturutbyte. Höga kusten-stipendiet kan sökas av nordiska konstnärer men innehåller även en vistelse i Höga kusten. Kramfors möter världen och världen möter Kramfors. På så sätt uppstår synergier.

”Kanske en av de absolut bästa utställningarna som någonsin ägt rum i Kramfors konsthall”

Så skriver Gregor Flakierski i sin artikel En poetisk trädgård med politisk udd, i Tidningen Ångermanland den 20 juni 2018. 

Vill du besöka utställningen?

Fram till den 13 augusti kan du ta del av utställningen Rörelser i tyst vatten och vandra en stund i Leyun Wangs tematrädgård.

Under sommaren har konsthallen samma öppettider som biblioteket,
vardagar mellan kl 10–17.

Läs mer om Höga kusten-stipendiet och Leyun Wang på

Höga kusten-stipendiet

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Lena Hermansson
Kultursekreterare
0612-802 72
lena.hermansson@kramfors.se