04 mars 2019

Full fart i tennishallen – internationella tävlingar under två veckor

Sedan i lördags och två veckor framåt arrangeras två tennisturneringar av internationell klass för juniorer i Kramfors tennishall. 240 spelare upp till 18 år från hela världen möts i rafflande bataljer.

Det är i princip knäpptyst i hallen. Från de tre planerna hörs det omisskännliga ljudet som uppstår när en racket sopar till tennisbollen. Ett stön vid serve. En irriterad suck vid en nätrullare. Annars hörs inte mycket.

Man tror alltså att det inte är någon publik, men ack så fel. På läktaren sitter massor av intresserade människor; branschfolk, släktingar, kompisar, konkurrenter, det är många som vill se hur det går i de inledande matcherna. Matcher som ska leda fram till helgens och nästa helgs finaler.

– Vi välkomnar alla att komma och kolla, det är gratis entré, säger Henrik Danielsson, från Kramfors Tennis.

Kramfors arrangerar hälften av tävlingarna

Internationella tennisförbundet (ITF) arrangerar sex turneringar i Sverige varje år. Tre av dem avgörs i Kramfors. Varje år kommer alltså spelare som vi kanske kommer att se på den stora touren i framtiden till Höga kusten. Alltså morgondagens tennisstjärnor.

– Italien är här med 20 spelare, det finns ungdomar från Frankrike, USA, Serbien, ja jag kan fortsätta länge, berättar Henrik Danielsson och fortsätter:
– Det är mycket jobb att anordna dessa två veckor, men samtidigt är det så roligt att det är värt allt slit.

Erfarenhet och kompetens avgör

De tävlingar som går av stapeln nu är ITF High Coast junior world ranking tournament och ITF High Coast Kramfors junior challenge. Den tredje tävlingen i Kramfors avgörs i augusti.

– Vi blir utvalda att arrangera de här tävlingarna trots att vi är en liten förening. Men vi har gedigen erfarenhet, är ett kompetent team och har en bra tennishall, säger Henrik Danielsson.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se