10 maj 2019

Välkommen till Visit Kramfors

Varmt välkommen i Kramfors kommun! Oavsett om du bor här, har ditt feriehus i området eller väljer att turista hos oss finns något för dig. För att underlätta för dig att hitta vad du vill göra har vi skapat konceptet Visit Kramfors.

Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga kusten. Större delen av världsarvet finns här och om man går tillbaka historiskt hittar man ursprunget till namnet i vårt unika landskap. Höga kusten, som tidigare kallades Ångermanlands brantkust, myntades som geografiskt begrepp på 70-talet.

Naturligtvis är vi stolta över Höga kusten, men det är vi också över Ådalen. Vilken annan kommun har två så starka varumärken inom sitt område?

Bönhamn och Sandslån, Skuleberget och Lundemonumentet, Icktjärn, Ångermanälven och Binböletjärn, Norrfällsviken och Kramfors stad. Hos oss råder inga motsatsförhållanden, utan allt kompletterar varandra.

Besökswebb som tipsar om guldkorn

Vi vill naturligtvis visa hela världen hur enormt mycket som finns i vår kommun. Därför har vi utökat kramfors.se med en besökswebb där vi ger tips om fritids-, natur- och kulturupplevelser.

Vi har samlat våra guldkorn i avdelningen Visit Kramfors. Här får du tips om saker att se och göra. Det handlar om allt från naturupplevelser till utflykter med kulturella förtecken. Vi berättar utförligt varför vi är ett världsarv - en unik utmärkelse som vi är mycket stolta över.

Det finns även andra saker som gör oss unika. Ingen annan kommun kan till exempel ståta med att ha världens största klapperfält och klädgalge inom sitt område. Inte många andra har heller en Magdalena Forsberg-staty och underbara Rotsidan att skryta om. På Visit-sidorna kan du också få svaret på varför Kramfors har en kråka i sitt kommunvapen.

Byggs upp allt eftersom

Besökswebben ger idag inget sken av att vara komplett utan kommer att fortsätta byggas upp allt eftersom.

– Besöksnäringen är en växande industri och vi vill göra allt för att visa allt fantastiskt som finns hos oss. Våra sidor på kramfors.se ska ses som ett komplement till Höga kusten destinationsbolags webbsida hogakusten.com, säger Patrik Asplund, chef för kultur- och fritidsenheten.

Länk till besökwebben

Till Visit Kramfors

Kvinna sitter och tittar på utsikten från en bergstopp i Höga Kusten
Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se