17 december 2019

Reparationer för att åtgärda problem i Herrskogs simhall

Ännu en insats görs för att simhallen i Herrskog ska kunna öppna igen. Genom att limma en duk i hela bassängen hoppas fastighetsägaren Kramfast AB att täta de sprickor som finns.

– Vi beräknar vara igång med arbetet i början av 2020. Går allt enligt planerna kan hallen förhoppningsvis öppnas under kvartal ett, säger Per Eriksson, vd för Kramfast.

Långvarigt problem som förhoppningsvis får en lösning

Skadeproblemen i Herrskogshallen började redan 2015 då anläggningens betongkonstruktion dömdes ut vid en kontroll. Ett läckage orsakade korrosion på bärande armering och beslut togs om omedelbar stängning av säkerhetsskäl.

Hallen genomgick därefter en stor och kostsam renovering. Hela betongbaljan fick en ny armering, ny betong och stålbalkar som stöd under bassängbotten. Som tätskikt valdes epoxy.

Förutom själva bassängen fick hallen en rejäl översyn i form av bland annat tilläggsisolering och en ny ventilationsanläggning.

– Herrskogshallen är därmed en supermodern anläggning. Därför var det tråkigt när det 1,5 år senare uppdagades blåsbildningar i tätskiktet och vi åter tvingades stänga, berättar Per Eriksson.

Den här gången slipades tätskiktet innan ännu ett lager epoxy lades på. En ny skvalpränna införskaffades också. Tyvärr till ingen nytta, eftersom det ganska snart uppstod nya sprickor.

Under det senaste året har därför Herrskogshallen varit stängd.

– När vi planerade för den första renoveringen tittade vi på två vanliga metoder för att täta bassänger – med epoxy eller duk. Det förstnämnda har vi provat och går nu vidare genom att lägga in en duk. Förhoppningsvis kommer vi till rätta med problemen en gång för alla, avslutar Per Eriksson.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Per Eriksson
VD Kramfast AB
och Krambo AB
0612-71 77 58
per.eriksson@krambo.se