Mannaminne i vinterskrud

13 februari 2020

Samarbete med Mannaminne
och Nordingrå konstnärsverkstad

Nordingrås kulturliv är viktigt för kommunen. För att främja det ytterligare har vi inlett ett samarbete med två aktörer; Mannaminne kan bli Nordens första testbädd för scenkonst och Nordingrå konstnärsverkstad får stöd för att utveckla verksamheten.

Nordingrå konstnärsverkstad en livaktig konstscen

Nordingrå konstnärsverkstad, NKV, är en av länets fyra kollektiva konstnärsverkstäder. En kollektivverkstad är en gemensam produktionsplats för konst, där yrkesverksamma konstnärer kan arbeta och mötas. Nordingrå konstnärsverkstad arrangerar kurser och workshops för vuxna och för barn, och har även en ambitiös utställningsverksamhet.

Vi har inlett ett samarbete med konstnärsverkstaden, och stöttar därigenom utställnings- och utbildningsverksamheten, samt föreningens arbete med barn och unga. 

— Genom samarbetet bidrar vi bland annat till att konst av hög kvalitet visas i Nordingrå. Det är viktigt att vi har ett levande kulturliv i hela kommunen, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mannaminne ett unikt besöksmål

Mannaminne ska fortsatt vara ett stort och attraktivt besöksmål i Höga Kusten. Det är en av stiftelsen Mannaminnes målsättningar, som Kramfors kommun delar och vill uppmuntra till.

Tillsammans med Mannaminne är vi med i en regional förstudie för att Höga Kusten ska bli först i Norden med testbädd för scenkonst. Även Härnösand och Hola Folkhögskola ingår i förstudien.

Det innebär att scenkonstföretag kan använda bland annat Mannaminne som scen för sin verksamhet och samtidigt få hjälp med affärsutveckling. Genom att satsa på befintliga scenkonstföretag och stimulera nya kreativa företag stärks Kramfors och Höga Kustens attraktivitet.

— För kommunen är det viktigt att stötta utvecklingen av Mannaminne som besöksmål, kulturbärare och mötesplats, säger Malin Svanholm.
— Både Mannaminne och Nordingrå konstnärsverkstad bidrar till att göra vår kommun till en levande och spännande plats att bo på och verka i!

Förstudien pågår till och med sommaren 2020, men samarbetet med såväl Mannaminne som Nordingrå konstnärsverkstad ingår i ett långsiktigt utvecklingsarbete för kulturen i vår kommun.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S) Kommunstyrelsens ordförande
Tel: 0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se