08 april 2020

5 påsktips!

Det blir en annorlunda påsk i år där vi inte kan umgås med nära och kära eller resa bort. Därför vill vi ge några tips på trygga aktiviteter som du kan göra på hemmaplan.

1 Njut i vår vackra natur

Kramfors kommun ligger mitt i Höga Kusten och vår vackra natur håller sakta på att smälta fram. På vår sida Visit Kramfors finns tips på friluftsaktiviteter att uppleva i och utanför vårt naturvärldsarv.

Tips från Visit Kramfors Länk till annan webbplats.

Foto: Peder Sundström

2 Kramas med Kramkortet

När du inte kan ge dina nära och kära riktiga kramar i påsk så kan du istället ge bort ett Kramkort. Presentkortet gäller på 40 butiker i Kramfors kommun och kan köpas via Kramfors handel https://www.kramforshandel.se/ Länk till annan webbplats..

3 Mumsa på en Kramforskaka :)

Vissa säger chokladrutor, kärleksmums eller nåt annat namn, men Kramforskaka är såklart den rätta benämningen på den goda chokladkakan som är kommunens specialitet.

Har ni inte receptet på Kramforskaka uppskrivet hemma så sök efter det på webben. Och du - se till att göra en stor sats så att kakorna räcker hela påsken.

4 Upplev vår spännande historia

Gör en guidad tur till fots eller i bil och spela "Spelen om Ådalen" med hjälp av vår webbapp!

De tre kulturhistoriska resorna är Ådalen 31, Häxprocesserna och Timmerskiljet på Sandslån. Varje resa har sex olika stopp på viktiga platser där du får information om vad som hänt. Du kan också svara på frågor i ett quiz.

Mer information om webbappen Länk till annan webbplats.

5 Strunta i matlagningen - beställ hem

Många av matvarubutikerna och restaurangerna har hemkörning just nu så om du kan får du gärna stötta dem genom att beställa hem eller hämta mat till påsk.

Ta hand om er och ha en glad påsk. Tillsammans har vi mod att skapa livskraft – i hela vår kommun!

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?