04 maj 2020

Sommaröppet på biblioteket

Från och med idag, måndag 4 maj, har Kramfors huvudbibliotek nya öppettider. För närbiblioteken i Nordingrå och Ullånger gäller tills vidare ordinarie öppethållande.

Kramfors bibliotek är en mycket omtyckt samlingsplats som förutom att erbjuda möjligheten att låna böcker, tidningar och filmer har en folkbildande verksamhet i form av utbildningar, utlåning av datorer och annat. Det är med andra ord väldigt många människor som rör sig i lokalerna.

För att bromsa risken för spridning av det nya coronaviruset har bildningsnämndens ordförande på delegation fattat beslut om att biblioteket i Kramfors inför sommaröppet redan nu. De nya tiderna gäller till 31 augusti.

Kramfors bibliotek

Måndag – onsdag klockan 11-16 samt telefonservice klockan 16-18
Torsdag – fredag klockan 11-15
Lördagar stängt

Telefonservice innebär att du kan ringa om du vill ha hjälp. Du kan inte komma in i biblioteket, men personalen kan möta dig utanför.

Nordingrås och Ullångers bibliotek

Meröppet klockan 12.00-20-00.
Meröppet innebär att du har en egen tagg/kodbricka som du öppnar dörren med. Biblioteken är bemannande med personal på tisdagar.

Följande gäller också:

  • Bokbussens skolturer och förskoleturer är inställda under vårterminen. Biblioteket skickar ut boklådor och bokkassar till de verksamheter som så önskar.
  • Besök från förskolor skjuts på framtiden. Förskolorna i centralorten erbjuds istället ”Boken kommer med Bokcykeln” under vårterminen.
  • Nordingrå bibliotek är numera bemannat med personal på tisdagseftermiddagarna klockan 12.30-16.00, som en anpassning efter Kusthallens nya öppettider.
Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Madeleine Wallenius
Bibliotekschef
0612-802 43
madeleine.wallenius@
kramfors.se

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@
kramfors.se