05 juni 2020

Discgolfbana i Hagaparken

Inom kort färdigställs en nio håls discgolfbana i Hagaparken intill Kyrkviken. Ett projekt som genomförs via ett samarbete mellan Kramfors kommun och nystartade föreningen Kramfors Discgolf. Banan kommer att vara öppen för allmänheten och gratis att använda.

Initiativet kommer från Kramfors Discgolf som Mattias Bergström, Mikael Björklund och Tim Piippo ligger bakom.

– Redan för tre år sedan spelade vi discgolf på Hornöberget och då pratade vi löst om att försöka starta en verksamhet i Kramfors. I höstas bestämde vi oss för att skissa upp ett förslag till bana här i Hagaparken och inleda en dialog med Kramfors kommun.

– Vi fick ett mycket positivt bemötande och nu är banan snart verklighet, säger Mattias Bergström.

Korgarna vid hålen är uppsatta, skyltarna till varje hål likaså och snart kommer även varje tee – utkastplats – att få konstgräs med träram.

– Det blir en bana av hög klass och det har kommunen varit lika angelägna om som vi, säger Mikael Björklund.

Patrik Asplund, fritidschef på Kramfors kommun, säger att discgolfbanan är ett föredömligt exempel på hur kommunen vill jobba med föreningslivet.

– Föreningslivet är drivande och vi bidrar med det vi kan. I detta fall material. Samtidigt är det enormt roligt att det startas en ny förening i kommunen.

Någon publik invigning av banan blir det troligen inte pga. covid–19, men alla intresserade hälsas välkomna att använda banan.

– Vi hoppas att det här ska bli en attraktion för Hagaparken, som är ett underbart område, och för hela Kramfors. Sedan vill vi förstås få igång en bra föreningsverksamhet med träningar och klubbtävlingar och utbyte med föreningar i grannkommunerna. Vi kommer att starta en Facebook sida för Kramfors Discgolf där man kan få information, säger Mattias Bergström.

Föreningen är tacksam för stödet från både kommunen och privata företag.

– Sportringen har sponsrat med bland annat skyltar och både Sportringen och Intersport är också intresserade av att börja sälja discar. För en nybörjare räcker det med en disc till att börja med, vilket gör det här till en sport för alla, säger Tim Piippo.

Mattias Bergström tror att discgolfbanan kommer att locka en väldigt bred målgrupp. Från ungdomar till pensionärer.

– När jag jobbade med banan en kväll kom det förbi en kvinna i 80–årsåldern som brukar promenera i Hagaparken varje dag. ”När banan är klar ska jag skaffa en sån där disc och spela jag med” sa hon. Och jag tror att många pensionärer kommer att älska att spela discgolf, säger Mattias.

Initiativtagarna Tim Piippo, Mikael Björklund och Mattias Bergström.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Linnea Nilsson

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Kultur-och fritidschef
Tel: 0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se