24 juni 2020

Höga Kusten är hemma för Magdalena Forsberg

För Magdalena Forsberg är det ingen tvekan - sommaren ska hon tillbringa i Höga Kusten. Trots att hon numera bor i Bergeforsen med sin familj har hon Ullånger som hjärtevarm bas. Läs om skidskyttens kärlek till sin hembygd.

– Jag älskar livet här och kan inte tänka mig att vara utan det.

Coronakrisen har, precis som för oss alla, påverkat Magdalena Forsbergs liv. Även om hon nyligen blev ledamot i styrelsen för Gymnastik- och idrottshögskolan ligger många av hennes andra uppdrag på is till dess att samhället återgår till mer normala gängor.

Höga Kusten är första valet

Vardagen tillbringar hon i Bergeforsen med maken Henrik och sönerna Olle och Erik, men så fort tillfälle ges sticker familjen upp till Ullånger.

– Jag köpte mitt föräldrahem för några år sedan och det har jag aldrig ångrat. Jag född och uppvuxen i Höga Kusten, och hittar det lugn jag behöver här, säger Magdalena och fortsätter:

– Höga Kusten är hemma. Måste jag välja mellan Bergeforsen och Ullånger är det det senare som vinner.

Hittar livskvalitet i naturen och enkelheten

Den som följer Magdalena Forsberg i spalterna och sociala medier vet att hon på intet sätt trappat ned bara för att elitidrottskarriären är över. Hon är fortfarande en i alla högsta grad aktiv motionär som springer, åker skidor och yogar.

– Allt det kan jag göra i Höga Kusten. Att jogga upp på Fäberget en tidig morgon är magiskt, att packa lunchkorgen och dra ut till Ulvön med båten likaså.

När Magdalena ska beskriva vad det magiska består i landar hon i enkelheten. Det är nära till allt, hon känner många människor och naturen är fantastisk.

– Tänk att stå uppe på Skuleberget, Fäberget eller nya besöksmålet Getsvedjeberget och bara andas. Det är livskvalitet!

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor om
nyheten?

Annica Kjellin
Kommunikationschef
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se