01 december 2021

Nu kan du läsa om ridhusbygget

För drygt ett år sedan invigdes Kramfors nya ridhus med anpassade lokaler som stall, läktare och utbildningsrum. Kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S) är nöjd med satsningen och menar att den gynnar kommunen i stort.

– Ridning är ett stort fritidsintresse och varje vecka åker hundratals människor, unga som gamla, till Björknäs för att rida. Ridklubbens medlemsantal ökar stadigt, men vi har också många som genom kommunens försorg har möjlighet att utvecklas genom kontakt med hästar, till exempel särskolan och daglig verksamhet, berättar Malin.

– Vi får inte heller glömma bort att ridhuset är en arbetsplats för många. Deras arbetsmiljö har förbättrats avsevärt och jag är dessutom säker på att alla föräldrar som väntar på läktarna under ridpassen uppskattar den uppvärmda manegen. Jag är själv en av dem, så jag vet.

Rapport berättar om ridhusbygget
Vid kommunstyrelsens sammanträde den 23 november redogjorde kultur- och fritidschef Patrik Asplund för ridhusbygget. En rapport har tagits fram för att åskådliggöra det hela med text och bild.

Är du också intresserad av att se vad som gjorts och hur allt ser ut? Då är du varmt välkommen att läsa rapporten. Du hittar den i länken här nedan.

Läs mer:
Bygget av nytt ridhus 2018-2020 Pdf, 5.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se