14 november 2022

Barndag med många aktiviteter lördag den 19 november

För tredje året arrangeras en barndag i kommunen med många olika gratisaktiviteter. Den genomförs lördag den 19 november och sker med finansiering från Tillväxtverket och i samarbete med flera olika verksamheter och föreningar.

– Alla barn har rätt att få göra roliga och meningsfulla saker på sin fritid, säger Marie Westerberg, projektledare för Framtid Kramfors som samordnar barndagen.

– Det är viktigt för barn att dels uppleva kulturella och konstnärliga aktiviteter, dels utöva idrott och andra fysiska aktiviteter. Det vill vi erbjuda och inspirera till under barndagen, som vi arrangerat sedan Barnkonventionen blev lag.


Gott om aktiviteter

Gallerian Christoffer i Kramfors sker aktiviteter mellan klockan 11.00 och 14.30 med Kulturskolans skaparverkstad, Biblioteket, Familjecentralen, Junis, Majblomman, FBC Lo Innebandy, Nya Fritidsgården, Kramfors-Alliansen Handboll, Unga Örnar och Rädda Barnen.

Gratis fiskdamm 11.30 och 13.30, samt tipsrunda och pyssel.

Centrumhuset i Ullånger erbjuder Höga Kusten Teaterförening drop-in teaterövningar mellan klockan 12.00 och 14.00 för barn och ungdomar fr¨ån sju år.

Coop i Kramfors kommer också att ordna aktiviteter.


Gratis bio på Biograf City

På Biografen City i Kramfors visas gratis film under hela lördagen. Det inleds med film för de allra yngsta och fortsätter med filmer för äldre barn.

Klockan 12.30: Vad hände, Alfons Åberg?

Klockan 14.00: LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarnas Hemlighet

Klockan 16.30: Mulan

Klockan 19.00: Uncharted

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Ninni Mellander
Kulturchef
Tel: 0612-802 52
ninni.mellander@kramfors.se