En man och en kvinna har picknick på en klippa. De skrattar och har trevligt. Båda är skogsklädda.

Aktiviteter

I Kramfors kommun finns det mängder av händelser och aktiviteter att ta del av. Här får du några tips som du inte bör missa när du besöker oss!

Några måsten du inte får missa!

Skulebergets linbana

En tur upp till toppen av vår nya linbana är ett absolut måste om du inte varit där förut. Och förresten, om du stått där uppe och beundrat utsikten över havet och Höga Kustens fantastiska nejder kan det vara värt att åka en gång till bara för tillfredsställelsen att åka i en ny och fräsch lift.

Här hittar du mer information:
kramfors.se/skulebergetslinbana

Klättring i Skuleberget

Klättring i Skuleberget

Vandra och klättra i Skuleberget

Redan Carl von Linné förstod att uppskatta Skuleberget. Under sin berömda lappländska resa sommaren 1732 passade den kände botanikern på att utforska vårt unika berg.

Så gör samma sak du! Det finns flera alternativ att välja bland.

1) Linbanan är öppen varje dag mellan 09.30 och 16.00. Det går även utmärkt att vandra längs Höga Kusten Stigen upp till toppstugan. Stigen är 2,5 kilometer lång och börjar vid Friluftsbyn.

2) Gå stigen upp till grottan och fortsätt sedan upp till toppen av berget. Stigen till grottan börjar vid sidan av naturum.

3) Klättra en av Via Ferratas klätterleder. Ett fantastiskt äventyr där du utmanar din höjdrädsla och njuter av den magiska utsikten över världsarvet Höga Kusten.

Läs mer om Skuleberget Länk till annan webbplats.

Rotsidan

Sola, bada och njuta

I vår kommun finns massor av möjligheter att ha en skön upplevelse på stranden. Vi har gott om insjöbad, men också unika havsbad som Rotsidan och Storsand i Nordingrå.

Storsand

Storsand

Skuleskogens nationalpark och Slåttdalsskrevan

I Skuleskogen finns något för alla besökare. Via nationalparkens tre entréer når du upplevelser och sevärdheter utöver det vanliga. Du kan välja att gå kortare turer på anpassade leder, men även ta längre utflykter. I Skuleberget förenas höga berg, gammal skog, insjöar och havskust Missa inte den mäktiga Slåttdalsskrevan!

Läs mer

Slåttdalsskrevan

Slåttdalsskrevan

Ulvön och Högbonden

Anrika Höga Kustenbåtarna har sommartid dagligen turer ut till såväl Ulvön som Högbonden. Passa på att uppleva Höga kusten på sitt allra bästa sätt - stillhet och puls på samma gång!

Ulvön, som egentligen är två öar och ligger i Örnsköldsviks kommun, benämns ibland "pärlan i Höga kusten". Här kan du äta gott på hotellet, strosa längs strandpromenaden, fika på klipporna, besöka fiskekapellet och mycket mer. Evenemang, trubadurer och andra trevligheter finns att uppleva hela sommaren.

Högbonden erbjuder ett unikt boende i den gamla fyrvaktarbostaden, med en atmosfär präglad av stillhet och ro högt över Bottenhavets brusande vågor. I cafeet serveras kaffe med fikabröd och smörgåsar samt luncher och middagar.

Läs mer om turerna Länk till annan webbplats.

Högbonden

Högbonden

Ha en härlig dag på Mannaminne

Mannaminne, som ligger i Häggvik i Nordingrå, är en unik plats där över 50 byggnader välkomnar dig till ett möte med natur och kultur, konst och teknik, lokalt och globalt, historia och framtid, smått och stort. Konstnären Anders Åbergs (1945-2018) fullskaliga allkonstverk kan liknas vid ett friluftsmuseum där det finns någonting för alla intressen och åldrar.

Läs mer Länk till annan webbplats.

Mannaminne

Mannaminne

Besök ett fiskeläge

Passa på att uppleva Höga kusten i ett fiskeläge, till exempel Bönhamn eller Norrfällsviken. De gamla fiskelägena har naturligtvis anpassats till dagens samhälle, men ger ändå en hint om hur tiderna en gång var i yttersta kustbandet. Naturen är vidunderlig, havet mäktigt och man förstår att allt hänger ihop.

Norrfällsviken

Norrfällsviken

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck