19 maj 2017

Alla trivs på Kvarnbacken

Vi är alla bra tillsammans! Med den ansatsen bjöd Kvarnbackens äldreboende in till internationell dag i fredags. Det blev en stund som gnistrade av liv och rörelse, mat, dans och musik från världens alla hörn.

- Vänskap är som gott kaffe – fylligt, varmt och starkt. Hos oss arbetar människor från Eritrea och Etiopien. Vi har också öppna asylförskolan i samma byggnad, berättar aktivitetssamordnaren Malin Olsson.
- Därför kändes det självklart att bjuda in till internationell dag.

Och vilken dag det blev… Allt började med att barnen från öppna asylförskolan samt kompisarna i öppna förskolan intog plan 5 för att sjunga för alla pensionärer.

De klämde i med hjärtats lust i låtar som ”huvud, axlar, knä och tå”. Att de gamla hängde med var det inte tu tal om – man såg både läppar som rördes och fötter som vippade i takt.

Lunchen hade också internationell prägel och gav en chans att prova på en massa olika maträtter och ovana kryddningar. Vad sägs om mat och rostat kaffe från Eritrea, vårrullar och wok från Thailand samt kakor och te från Palestina. Man kunde också se en utställning av tyger och kläder.

Dagen avrundades med att några av Kvarnbackens anställda från Eritrea och Etiopien visade upp några traditionella danser.

Aktivitetssamordnare Malin Olsson tog initiativ till dagen.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

 

Maria Zetterblad
Enhetschef
Kvarnbacken 55/56
0612-801 24
maria.zetterblad@kramfors.se

Inga-Lena Arkeflod Verksamhetschef BAS
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se