06 februari 2019

Ny mötesplats för
äldre i Bollstabruk

Oavsett ålder har vi behov av att träffa andra människor; att samtala, fika och göra roliga saker tillsammans. Runt om i vår kommun finns ett antal träffpunkter för äldre. På måndag kompletteras dessa med en mötesplats i Bollstabruk.

– Det känns jätteroligt att kunna erbjuda äldre Bollstabor en möjlighet att träffas. Mötesplatsen kommer att hålla till på Bruksvägen 12B och vara öppen måndagar mellan klockan 10 och 12, berättar Ulrika Viberg på välfärdsförvaltningen.

Totalt sju ställen över hela kommunen

Den blivande mötesplatsen är en del av välfärdförvaltningens öppna verksamhet. Med Bollstabruk inkluderat finns det sju mötesplatser, som är utspridda över hela kommunen. Verksamheten är öppen för alla och drivs av frivilliga volontärer.

– Vi är också glada att kunna välkomna Nordingrå i organisationen. De har haft en egen mötesplats under några år, men kontaktade oss på kommunen med önskningen att få ingå i vårt koncept.

Många roliga aktiviteter

Mötesplatserna har ungefär 160 besökare varje vecka. Det är gratis att besöka dem, men man får själv stå för eventuella resor.

– Volontärerna och besökarna är duktiga att hitta på aktiviteter och man brukar kunna göra allt möjligt. Föreläsningar, underhållning, spela spel, samtala, handarbeta… listan kan göras lång över vad som händer, säger Ulrika Viberg.

Här finns mötesplatserna:

  • Docksta – församlingshemmet tisdagar kl 12–14
    Var tredje tisdag bjuder man även in till ett syncafé här
  • Bollstabruk – Bruksvägen 12B måndagar kl 10–12
  • Kramfors – Kungsgatan 21 onsdagar kl 12–15
  • Nyland – Folkan torsdagar kl 12–15
  • Nordingrå – Kupan måndagar kl 10–13
  • Ullånger – Kupan måndagar kl 13–15

Mer information:

Mötesplatser och träffpunkter

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Viberg
Frivilligsamordnare
0612-800 82
ulrika.viberg@kramfors.se