14 mars 2019

Nybo äldreboende i Kramfors kommun – vinnare av Time Care Award 2018

Helen Flodin enhetschef för Nybo äldreboende och Anna Byström systemförvaltare för Time Care planering har tilldelats priset för årets prestation 2018.

Nybo äldreboende i Kramfors kommun är vinnare av Time Care Award 2018. Time Care, leverantör av vårt schemaplaneringssystem, vill synliggöra vikten av en god bemanning och inspirera till fortsatta förbättringar. I samarbete med deras User Group lanserade de 2014 Time Care Award, ett årligt pris för den eller de som genomfört årets prestation inom bemanning och planering.

Kriterier

Kriterierna är mycket enkla, Time Cares produkter eller tjänster ska ha bidragit till framgången och insatsen ska ha resulterat i minst en av följande effekter:

  • Förbättrad ekonomi
  • Förbättrad arbetsmiljö
  • Ökad kvalitet

Motivering

"Helen och Anna har på ett skickligt sätt förändrat schemaläggningsarbetet på ett särskilt boende. Genom flitigt användande av modulen produktionsplanering har de tagit bort delade turer och format bemanningen utifrån brukarens behov, samtidigt som ekonomin vänt från minus till plus och sjukfrånvaron minskat.
Helen har med Time Care planering även visuellt kommunicerat förändringsbehovet till medarbetarna och på så sätt skapat förståelse i verksamheten."

Priset delades ut på den årliga kundkonferensen Time Care Forum i Stockholm den 13 mars 2019.

Priset är en enklare utmärkelse, men det är en stor ära och en positiv uppmärksamhet som skapas för verksamheten.

På bilden: Vinnarna Helen Flodin och Anna Byström flankerad av Erik Stone vd Time Care AB och Solweig Johansson, ordförande Time Care User Group

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg


Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef SVO
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se