04 juni 2019

Blev Kramfors årets
e-hälsokommun?

För en tid sedan deltog en mindre delegation från välfärdsförvaltningen vid Sveriges kommuner och landstings (SKL) konferens Vitalis för att tävla om priset att bli Sverige E-hälsokommun 2019. Hur gick det?

– Det var spännande minuter med hög puls innan vinnaren utnämndes. Tyvärr vann vi inte utmärkelsen, men när vi läser juryns motivering till Kramfors kommuns finalplats så känns det som en vinst ändå, förklarar David Wiklund verksamhetsutvecklare välfärdsteknik.

Juryns motivering:

Kramfors kommun har på relativt kort tid tagit stora kliv och fått mycket på plats som gör att kommunen nu positionerats sig mycket väl för att klara framtiden utmaningar. Det är en imponerande bredd i utvecklingen och ambitionsnivån är hög och samtidigt mogen och realistisk.

Kramfors visar i sin ansökan att kommunen är en av de ledande kommunerna i landet när det gäller digitaliseringsarbetet och att steget inte är långt till att vara i den absoluta toppen.

När juryrepresentanten från SKL delade ut priset poängterades att det är oerhört prestigefyllt att vara med i dessa sammanhang. Att vara en av fem finalister bland Sveriges alla 290 kommuner är en framgång i sig.

– Nu fortsätter arbetet med att följa de punkter som finns i förvaltningens handlingsplan för digitalisering och välfärdsteknik, berättar David Wiklund.

FAKTA/ Sveriges E-hälsokommun

Det finns en ambition från regeringens sida att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på digitalisering. Sveriges kommuner och landsting samt Myndigheten för delaktighet uppmärksammar därför varje år kommuner som tagit stora digitala utvecklingssteg.


Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

David Wiklund
Verksamhetsutvecklare
inom välfärdsteknik
0612-803 60
david.wiklund@kramfors.se

Inger Bergström
Chef välfärdsförvaltningen
0612-802 34
inger.bergstrom@kramfors.se