Inger Bergström, chef, välfärdsförvaltningen, Kramfors kommun

Inger Bergström, chef, välfärdsförvaltningen, Kramfors kommun

08 maj 2020

Vi följer alltid riktlinjer och rutiner

Med anledning av händelsen den 29 april när ett av våra skydds­ombud lade skyddsstopp på ett gruppboende vill vi förtydliga ett antal saker. Kramfors kommun följer alla rutiner och rekommendationer som ges av rådande myndigheter.

– Vi är naturligtvis ledsna över att skyddsmaterialet tog något längre tid att få fram än normalt, men det hela har en förklaring, berättar förvaltningschef Inger Bergström.

Den brukare som händelsen rör sig kring hade kommit tillbaka till sitt boende efter 50 dagars vistelse på sjukhus. Personen var inte inlagd på grund av corona. Enligt riktlinjerna ska skyddsutrustning beställas vid misstänkt smitta, så när brukaren uppvisade symptom gjorde personalen en korrekt bedömning när de beställde skyddskläder.

– I detta läge är vi är väldigt tacksamma för att Kommunal agerade så snabbt och hjälpte oss att få fram utrustningen, säger Inger Bergström.

Med riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrlands smittskydds- och vårdhygienenhet arbetar välfärdsförvaltningen enligt de rutiner som gäller vid arbete med covid-19.

– Att vi skulle strunta i smittskyddsregler och nonchalera människors oro är inte sant. Vi har alltid såväl brukarna och deras anhöriga som medarbetarnas bästa i fokus, och dessutom i ett gott samarbete med Kommunal, säger Inger Bergström.

–Till sist vill jag säga att jag tycker det är bra att media granskar oss och synliggör olika situationer i den här pandemin, säger Inger Bergström. Jag vill dock understryka att det är en svår situation som vi befinner oss i, tillsammans med resten av världen, och som vi hanterar på bästa sätt tillsammans, i samverkan med våra fackliga representanter och med våra medarbetares kompetens!

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Inger Bergström, chef
Välfärdsförvaltningen
0612-802 34
inger.bergstrom@kramfors.se