Personal och brukare på äldreboende.
02 juli 2020

Inget undantag för anhöriga besökare med positivt antikroppstest

Folkhälsomyndigheten har kommit med en ny bedömning gällande antikroppstester för covid-19.

Den innebär att personer med ett positivt laboratorietest får ökad möjlighet till umgänge med äldre närstående och personer i riskgrupper.

Myndigheten understryker samtidigt vikten av att, oberoende av antikroppsresultat, fortsätta följa gällande riktlinjer för att minska smittspridning i samhället. Folkhälsomyndighetens nya bedömning påverkar i nuläget inte gällande besöksförbud på landets äldreboenden.

Kramfors kommun kommer inte att göra undantag för anhöriga som visar positiva antikroppstest. Anhöriga som vill besöka en närstående vid något av kommunens vård- och omsorgsboenden har möjlighet att, utifrån förutsättningar på boendet, möta sin närstående utomhus bakom en plexiglasskärm. Vid det mötet är det viktigt att komma ihåg att fysisk kontakt, till exempel genom handhälsning eller kramar, inte får ske. Allt för att minska risken för smittspridning.


Coronavirus och covid-19

På vår samlingssida kan du som medborgare läsa om hur Kramfors kommun förhåller sig till och hanterar det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Informationen uppdateras fortlöpande.

kramfors.se/coronavirus Länk till annan webbplats.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Ingalena Arkeflod, chef
Stöd, vård och omsorg
Tel: 0612-801 77
inga‑lena.arkeflod@
kramfors.se