15 januari 2021

Intresseanmälan för vaccin via blankett eller telefonsamtal

Kramfors kommun har fått i uppdrag av Region Västernorrland att ta in samtycken till covidvaccinering bland personer som tar del av våra vård- och omsorgstjänster. Det här gör vi på två olika sätt.

  • Personer som hemtjänsten träffar ofta får ge sitt samtycke genom att skriva under en blankett. Vaccineringen på särskilda boenden pågår.
  • De människor som använder sig av kommunens tjänster mer sällan, som till exempel enbart har larm eller städning, kontaktar vi i första hand via telefon. Detsamma gäller användare av hemsjukvård där personal inte är på plats dagligen.

– Det är medarbetare från välfärdsförvaltningen som ringer runt med frågan om man vill anmäla intresse för vaccination. Om svaret är jakande lämnar vi det vidare till Regionen, berättar Veronica Olmenius, chef för avdelningen Kvalitetsledning och hälsa.

Begär inga konfidentiella uppgifter
Eftersom det i media har rapporterats om ohederliga företag som utger sig att komma från myndigheter, vill vi nu betona att Kramfors kommun aldrig begär att personen ska legitimera sig med bank-id eller uppge några konfidentiella uppgifter.

– Vi ringer till människor som redan använder sig av våra tjänster och den enda uppgift vi behöver är ett ja eller nej. Den som tackar ja till intresseanmälan får därefter information från Regionen om hur detta ska gå till, avslutar Veronica Olmenius.

Arbetet med att ta in intresseanmälningarna pågår under de tre närmsta veckorna.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Veronica Olmenius
Avdelningschef för
Kvalitetsledning och hälsa
0612-805 11
veronica.olmenius@
kramfors.se