01 april 2021

Vill du vara ett stöd för barn, ungdomar och vuxna?

Att hjälpa andra kan vara det mest värdefulla vi gör. Att göra det tillsammans är ännu bättre. Vi söker därför dig som vill göra en insats för barn, ungdomar och vuxna i form av att vara kontaktfamilj, kontaktperson eller umgängesstödjare.

Livsviktig hjälp

Tyvärr är livet inte alltid så enkelt. Det finns barn och ungdomar som har en sådan familjesituation att de behöver stöttning på olika vis. En del mer, andra mindre.

Genom vår verksamhet har vi möjlighet att erbjuda stöd via kontaktfamiljer, kontaktpersoner och umgängesstödjare. Värdefull och ibland livsviktig hjälp!

Kontaktfamilj

En kontaktfamilj fungerar som en extra familj för barnet och som en avlastning för barnets föräldrar. Det vanligaste är att kontaktfamiljen tar emot ett barn eller syskonpar under någon helg per månad. Stöd i form av kontaktfamilj är alltid en frivillig hjälp.

Kontaktperson

En kontaktperson är till för barn, ungdomar och vuxna som behöver ett extra stöd på fritiden. Som kontaktperson är du en god förebild, någon att prata med och att göra aktiviteter tillsammans med. Det vanligaste är att man träffas en eller två gånger i veckan. Stöd i form av kontaktperson är alltid frivilligt.

Umgängesstödjare

En umgängesstödjare har främst en stödjande funktion för att utgöra en trygghet till föräldrar och barn, i en situation där barn ska träffa den föräldern de inte bor tillsammans med. Målet med umgängesstöd är att barn och föräldrar ska utveckla en trygg relation med varandra och att föräldrarna ska samarbeta så pass bra att umgänget kan fortsätta utan stöd.

Intresseanmälan

Om du vill anmäla ditt intresse att bli kontaktperson, kontaktfamilj eller umgängesstödjare, använd vår e-tjänst. Länk till e-tjänsten Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer kontakta mottagningsgruppen 0612-802 06

Läs mer här: Ge stöd till familj, barn och ungdomar Länk till annan webbplats.

Vi behöver din hjälp!

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Mottagningsgruppen
0612-802 06
barnochunga@kramfors.se