Emma Nordenberg och Tomas Öberg i en korridor på äldreboendet Sundbrolund i Ullånger.

Emma Nordenberg och Tomas Öberg

04 februari 2022

Självklart att hjälpa till när
vård och omsorg behöver stöd

Kramfors kommun har en stor stab av kompetent och hängiven personal inom vård och omsorg. Under hela coronatiden har de och deras vikarier hållit fanan högt. När smittläget nu orsakar personalbrist är det självklart för att andra att erbjuda sina tjänster.

Tomas Öberg och Emma Nordenberg är två av våra solidariska medarbetare som under en tid växlar sin ordinarie arbetsplats mot en annan. Båda två hoppar in som undersköterskor på vård- och omsorgsboendet Sundbrolund i Ullånger.

– När man hör hur stort behovet är av extra händer och fötter är det självklart att hjälpa till, säger Tomas och får medhåll av Emma:

– Det vi inte hinner göra i våra ordinarie arbeten får vi göra senare.

Uppmaning från en stolt förvaltningschef
Välfärdsförvaltningen har under en tid aviserat att behovet av vikarier är stort. Det finns alltid en önskan om fler som kan stödja verksamheten, men den senaste tidens utveckling av pandemin har tärt extra hårt.

Mikael Gidlöf, som är chef för välfärdsförvaltningen, skickade ut ett mejl med en vädjan till alla som kan och vill göra en insats att anmäla sig.

– Det arbete som våra ordinarie medarbetare och vikarier har gjort under pandemin är helt otroligt, jag är så imponerad och stolt. Men nu är många sjuka, trötta och behöver avlösning. Därför vädjade jag till resten av förvaltningen, berättar Mikael.

– Och jag måste säga att jag blir minst lika stolt över Tomas, Emma och alla andra som hörsammat uppmaningen. Tillsammans gör vi skillnad!

Vård och omsorg går före
Både Tomas Öberg och Emma Nordenberg är utbildade undersköterskor och har mångårig erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorgen. Idag jobbar de som verksamhetsutvecklare och administratör.

– Men i såna här lägen klappar hjärtat lite extra. Vård och omsorg går före allt annat och det känns bra att hjälpa till.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Mikael Gidlöf
Chef välfärdsförvaltningen
0612-808 09
mikael.gidlof@kramfors.se