• |
  • Lättläst
  • | Anpassa

Restaurang & livsmedelsprogrammet

Inriktningar

  • Kök och servering

Utgångar

  • Kock

Övrig information om programmet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang.

Utbildningen ska utveckla dina förmågor inom de delar av restaurang- och livsmedelsbranschen där du arbetar nära kunderna med i första hand hantverksmässiga metoder, såväl traditionella som moderna. Du kommer också att utveckla dina kompetenser i livsmedelsproduktion, matlagning och servering liksom om måltiden som helhet. Måltiden som helhet är central i utbildningen eftersom de olika verksamhetsområdena samverkar för att skapa måltidsupplevelser.

På Ådalsskolan genomför du utbildningen hos det lokala näringslivet i form av lärlingsutbildning. Lärlingsutbildning berättigar till ett extra bidrag på 1050 kr/månad.

Följ en elev!

Våga testa och kontakta programansvarig eller någon av lärarna för att följa en elev på gymnasieskolan och känna hur en dag på programmet kan vara!

Uppdaterad: 2018-04-05 Sidansvarig: Krister Åkerlund

RL

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Programansvarig
Anders Westlund

 Kontakt
Tel: 070-651 62 76
anders.westlund@kramfors.se

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.