Placeholder
18 april 2024

Kollektivavtal träffat med Kommunal

I går accepterades medlarnas bud av såväl fackförbundet Kommunal som av Sveriges kommuner och regioners förhandlingsdelegation vilket betyder att den konflikt som Kommunal varslat om inte blir av.

I går accepterades medlarnas bud av såväl fackförbundet Kommunal som av Sveriges kommuner och regioners förhandlingsdelegation vilket betyder att den konflikt som Kommunal varslat om inte blir av.

Avtalet är ettårigt och innehåller bland annat avsiktsförklaringar om friskfaktorer för en stärkt arbetsmiljö och kompetensförsörjning för att behålla och rekrytera fler medarbetare.

— Vi och Kommunal har ett gemensamt intresse att stärka arbetsmiljön i verksamheterna. Ett hållbart arbetsliv är nödvändigt för att kunna behålla och rekrytera fler medarbetare. Därför är jag glad att vi träffat ett avtal som tydligt stakar ut vägen för fortsatt arbete med dessa viktiga frågor, säger Peter Carlstedt, kommundirektör i Kramfors kommun.

En konflikt på arbetsmarknaden är aldrig rolig och för en kommun innebär det nästan alltid att medborgare, verksamheter och företag på ett eller annat sätt drabbas. Det är givetvis tråkigt men det är samtidigt en påminnelse om allt viktigt arbete som en kommun bedriver. Det omfattar omsorg om barn och gamla, sopor, vatten och avlopp och mycket annat som vi förutsätter bara ska fungera.

Den så kallade svenska modellen med kollektivavtal som reglerar det som är viktigt för såväl arbetsgivare som medarbetare har tjänat oss väl under lång tid. Konfliktvapnet hör till spelreglerna.

— Vi har sedan länge ett mycket bra samarbete med kommunal lokalt här i Kramfors. Nu lägger vi fokus på att snabbt genomföra lönerevisionen och tillsammans med kommunal påbörja det arbete som det nya avtalet innebär, säger Per Häggström, HR-chef i Kramfors kommun.

 

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Peter Carlstedt
Kommundirektör
Tel: 0612-801 10

Per Häggström
HR-chef
Tel: 0612-808 12