Lärare till anpassad grundskola

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Den anpassade grundskolan går cirka 50 elever i årskurserna 1-9. Årskurs 1-6 är lokaliserade på Kramforsskolan tillsammans med grundskolans år 4-6 samt fritidshem. Årskurs 7-9 är lokaliserade på Ådalsskolan tillsammans med gymnasiet och den anpassade gymnasieskolan och Eftis.

All personal på skolan och fritidshemmet ska samarbeta för att skapa en bra lärandemiljö under hela dagen så att eleverna ska nå så långt som möjligt på sin kunskapsresa.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi dig som vill vara en engagerad och aktiv medarbetare på anpassad grundskola i Kramfors. Vi vill att du ska vara någon som är med och tar kompassriktningen för vårt arbete med eleverna mot högre måluppfyllelse. Din uppgift är att planera, genomföra, följa upp och bedöma elevernas lärande utifrån gällande styrdokument.
I arbetet ingår alla till yrket förekommande arbetsuppgifter. Du arbetar för att skapa en så tillgänglig skolsituation som möjligt genom att anpassa lärmiljön för eleven i samverkan med andra lärare, elevhälsan och övrig personal. Du jobbar mot målet att alla elever ska utvecklas som individ och att eleven ska känna att skolan ger en känsla av sammanhang. Du har alltid eleven i centrum. Placeringen, årskurser, ämnen/ämnesområden som du undervisar i kan variera under året och från år till år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare eller på en god väg på din resa till att bli lärare. Vi ser helst att du har erfarenhet av målgruppen inom den anpassade grundskolan. Vi ser också gärna att du kan använda tecken som stöd samt har erfarenhet av programmet In print.

Som person värdesätter vi att du är både tydlig och trygg i din roll som lärare. Vi ser gärna att du är en positiv, engagerad och flexibel person. Vidare har du en god samarbets- och relations förmåga i ditt arbete nära elever, kollegor och vårdnadshavare.
Du bör vara en tydlig ledare både mot elever, kollegor samt ha en helhetssyn på elevernas vistelse i skolan.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. Du har B-körkort.

Arbetsgivarens referensnummer
A1225503

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-04

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Kajsa Forsgren
Rektor
0612-803 39
kajsa.forsgren@kramfors.se

Åsa Åkerlund
Sveriges lärare
0612-80337
asa.akerlund@kramfors.se