Sjuksköterska till pooltjänstgöring med VFU och huvudhandledaransvar

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

I verksamheten pågår en ständigt förändrings- och förbättringsarbete där vi vill att du också är en del av utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård för våra Kramforsbor. Kramfors kommun har kommit långt i införandet av välfärdsteknik och digitalisering. Användande av tekniska lösningar ingår i vårt arbetssätt, och är en del i tänket när vi tillgodoser behov för medborgarna och en viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Vi arbetar aktivt med kvalité, patientsäkerhet och verksamhetsutveckling.

I strävan att bli en än mer attraktiv arbetsgivare anser Kramfors kommun att friskvårdsarbetet är en viktig del för att kunna bidra till ett friskare liv och förebygga ohälsa. Alla medarbetare erbjuds därför ett friskvårdsbidrag motsvarande upp till 1.400 kronor per år.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning
Som poolsjuksköterska arbetar du både mot hemsjukvård och särskilt boende vilket innebär att den ena dagen aldrig är den andra lik. Tjänsten innebär att du till viss del kommer att finnas tillgänglig som stöd till dina kollegor vid frånvaro och hög arbetsbelastning för att kunna avlasta och höja kvalitén. I arbetet ingår förutom sedvanliga arbetsuppgifter för en sjuksköterska även handledning av vård- och omsorgspersonal.
Den andra delen av tjänsten innefattar ett huvudhandledaransvar för våra studenter som kommer till hälso- och sjukvården och ska genomföra sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU. I detta uppdrag ingår även bland annat att utveckla mottagande och kvalitén på den VFU vi erbjuder våra studenter och därmed öka attraktionskraften för oss som arbetsgivare. En viktig del är samverkan med våra närliggande kommuner och regionen gällande studenter och VFU, regelbunden kontakt och dialog med universiteten, planering av VFU, säkerställa behov av handledare och stödja handledaren i dennes funktion, samordna och organisera handledning av olika studiegrupper. Fördelningen mellan den kliniska tjänstgöringen och huvudhandledaransvar varierar över tid då det är avhängigt beroende på utvecklingsarbete och planering av VFU-veckor samt behov av klinisk närvaro till exempel under sommarperioden.
Du kommer arbeta dagtid måndag till fredag samt var sjätte helg. En förmån som sjuksköterska inom Kramfors kommun är fördelningen av lätthelgdagar vilket genererar fler lediga storhelgsdagar per år i jämförelse med liknande verksamheter. Vi arbetar även aktivt med individuell lönesättning vilket ger dig möjlighet att själv påverka lönesättningen vid den årliga revisionen. Som arbetsgivare vill vi möjliggöra och främja kompetensutveckling genom utbildning i olika former, vi ser det som en viktig faktor för vår verksamhets framtid. En självklarhet för oss är att du som ny medarbetare får en individuellt anpassad introduktion med möjlighet till ett efterföljande stöd i form av mentorskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är trygg med att arbeta självständigt samt brinner för att handleda andra. För att passa i rollen behöver du vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behöver vara drivande, lösningsfokuserad, ha ett gott bemötande och lätt för att samarbeta. Utifrån fördelningen av arbetsuppgifter mellan klinisk tjänstgöring och VFU-huvudhandledaransvar är det viktigt att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätta upp och hålla givna tidsramar. Specialistutbildning eller arbetslivserfarenhet inom distrikt, palliativ vård, äldreomsorg, geriatrik och demensvård är meriterande liksom handledarutbildning eller erfarenhet alternativt utbildning från pedagogisk verksamhet.

Vi välkomnar nytänkande och ser stora fördelar med att du aktivt är med och utvecklar verksamheten. Din kommunikationsförmåga är av stor vikt, både för att skapa förtroendefulla relationer och för samarbetet med kollegor för att utveckla och bibehålla kvalitén av hälso- och sjukvården. Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Vi ser även att du har god datorvana. Körkort B är ett krav.

Arbetsgivarens referensnummer
A1223000

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html

Här kan du läsa mer om Kramfors kommun


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-18

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Hilda Svanholm
Enhetschef
0612-81 09 40
hilda.svanholm@kramfors.se

Inger Abrahamsson
Vårdförbundet
070-313 66 58
inger.abrahamsson@kramfors.se