HÖGAKUSTENSKOLAN söker Lågstadielärare och Mellanstadielärare

Kramfors kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar.

Tillsammans skapar vi välfärden och ett fungerande samhälle som är jämställt och rättvist för alla som bor och vistas i kommunen. Vi brukar med stolthet säga att vi har Sveriges viktigaste jobb! Det är en bra utgångspunkt för att en arbetsdag hos oss ska kännas meningsfull.

Våra skolor jobbar för trygghet, studiero och höga förväntningar på eleverna. Där engagemang och framtidstro är viktiga värden. Systematiskt kvalitetsarbete är en grund för ökad måluppfyllelse där våra huvudprocesser genomsyrar verksamheten, utvecklingssamtals-, undervisnings- och mottagningsprocessen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid

Arbetsbeskrivning
Vi söker en lågstadielärare och en mellanstadielärare till Högakustenskolan, som ligger i tätorten Herrskog.
Högakustenskolan är en F-9 skola med ca 330 elever, varav 160 elever går i klasserna F-6.

Vi avsätter tid och resurser för kollegialt lärande som sker i arbetslaget. Vi arbetar för att utveckla bra strategier och metoder för att nå varje elev med ledning och stimulans inom ramen för sin undervisningsgrupp. För att nå varje elev arbetar vi med att ge eleverna individuellt stöd efter elevens förutsättningar och behov. Här finns stöd både inom arbetslaget men även tillsammans med skolans elevhälsa.

Pedagogiska planeringar sker både på individ- och gruppnivå och följs upp med formativ bedömning och är en viktig del i undervisningsprocessen. Detta sker även digitalt i vår lärplattform.
Vi vill att alla som arbetar hos oss ska känna att uppdraget är gemensamt, att vi har höga förväntningar på oss själva och eleverna och att vi hjälper och stöttar varandra i vårt gemensamma uppdrag för elevernas bästa. Som nyanställd kommer du att få en mentor som ger dig verksamhets- och yrkesintroduktion.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i F-3 och 4-6.

Du ska kunna arbeta självständigt och i arbetslag. Du innehar digital kompetens. Du har även förmåga att se elevernas behov och kan i samråd med annan personal vidta lämpliga åtgärder för att stötta eleven. Vi ser också att du ska vara en tydlig ledare i och utanför
klassrummet där struktur, trygghet och studiero genomsyrar ditt ledarskap. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet.

Arbetsgivarens referensnummer
A1301650

Övrig information
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Sveriges viktigaste jobb!

Här kan du läsa mer om att flytta till och bo i Kramfors kommun: https://www.kramfors.se/bygga-bo--miljo/flytta-till-kramfors.html


Kramfors kommun

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-02

Sök jobbet här ›

Uppdaterad: Sidansvarig: Hilma Törnqvist

Kontaktpersoner

Erik Fällmer
Rektor
0612-80519
erik.fallmer@kramfors.se

Anna Sundkvist
Btr rektor Nordingrå- och Högakustenskolan
0612-81 06 35
anna.sundkvist@kramfors.se

Anna-Karin Sjödin
Sveriges Lärare
anna-karin.sjodin@kramfors.se