17 november 2018

Årets företagspriser utdelade till omtyckta företag

Fredagens företagsgala blev ett varmt, engagerande och trivsam evenemang. En fullsatt salong på Bollsta Folkets Hus kunde se Älgsjö Såg bli korade till Årets Företagare. Sex andra välförtjänta priser delades också ut till glada entrenörer.

Det var två mycket glada bröder som äntrade scenen för att ta emot utmärkelsen Årets Företagare 2018. Jörgen och Åke Törnqvist är den fjärde generationen som driver familjeföretaget Älgsjö Såg, som grundades i slutet av 1800-talet i Älgsjö, Nordingrå. 1993 flyttades verksamheten till Ullånger där det ligger perfekt strategiskt beläget alldeles vid E4.

Prisutdelare var Kristina Wallin, ordförande i Företagarna Kramfors, och Företagarnas regionchef Joakim Sjöstedt.

Bröderna Törnqvist går i och med kommunutmärkelsen vidare till en regiontävling, som i sin tur siktar vidare på en riksfinal.


Årets butik - Kramfors Handel

På ett kreativt och nyskapande sätt har Kramfors Trädgård utvecklats till en populär butik. Så uppskattad att Magnus och Maria Fredriksson med personal nu kan titulera sig Årets Butik.

Priset delades ut av centrumutvecklaren Caroline Strindlund och Susanne Königson, ledamot i Kramfors Handel.


Årets småföretagare - Bollsta Folkets Hus

Vinnare på hemmaplan är Rose-Marie Strömqvist och Nilsolof Nilsson som inte bara agerade värdar för galan, deras entreprenörskap belönade också med utmärkelsen Årets Småföretagare.

Bert Olsson, Småföretagarna, delar ut priset.


Årets Jämställhetspris

Kramfors kommun delade i år ut ett pris - Årets Jämställdhetspris gick till SCA Wood. Prisutdelare är vår jämställdhetsutvecklare Liv Höglund och samhällsavdelningens chef Susanne Königson.

Sågverkschef Johan Olofsson berättar på bilden om hur företaget med åtgärder och rutiner arbetar med att skapa ett demokratisk arbetsklimat som gynnar både män och kvinnor.


Årets Futura

Priset Årets Futura tilldelades konstnären Annikka Arvidsson från Nordingrå. Hon driver företaget Kronarvid HB och är engagerad i Myller - kultur och händelser samt Järnsta kulturförening.

Prisudelare var Futuras ordförande Lena Nordlander och sponsoren Johan Olofsson, SCA Woods.

Årets UF-företag

Ung Företagsamhets pris gick till fyra kreativa ungdomar som drivit UF-företaget TRENDZ UF. Prisutdelare är Elias Högström.

Årets Startup

Årets startup blev Kustens Gårdsbryggeri. Bertil Lundgren och Pia Andersson samt Stefan Häggström och Ingela Lundgren tog glada emot priset.

Priset delades ut av Bizmaker. Jan Röhlander intervjuar här Bertil Lundgren

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Janne Mellander
Näringsliv
janne.mellander@kramfors.se