22 juni 2020

Nytt servicehus på handikappanpassade Storsjöbadet

Storsjöbadet mellan Herrskog och Gallsätter har fått ett nytt servicehus. Med kommunala medel har Skogs IF byggt två toaletter, varav en är handikappanpassad. Servicehuset är också utrustat med en handikappramp.

– Det här gör att vårt populära bad blir tillgängligt för ännu fler, säger Caroline Åkerlund, ordförande i Skogs IF som arrenderar och driver anläggningen sedan många år tillbaka.

Redan nu är det många som söker sig till Storsjön. Här finns lång sandstrand, bryggor, inhägnad badyta för små barn, gungor, omklädningsrum, grillplats, två beach volley–planer och nu även nytt servicehus.

Två volleybollplaner finns på badet

– Hit kommer det folk från hela kommunen och även från Härnösand och Sollefteå. Sedan finns Storsjö camping i närheten och många campinggäster utnyttjar möjligheten att bada och njuta här, säger Bengt Nordlöf, mångårig eldsjäl i Skogs IF.
Varma sommardagar kan den stora parkeringen vara full.

– Vi var 30–35 personer från föreningen på plats och städade inför säsongens första helg i juni. Det finns ett stort engagemang och hjärta för badet, säger Daniel Östman, styrelsemedlem i Skogs IF.

Föreningen öppnar toaletterna och kiosken vid badet den 22 juni och planerar att hålla öppet till den 7 augusti. Storsjöbadet är med det nya servicehuset Kramfors kommuns första handikappanpassade badplats.

– Det är alltid roligt att ett gott samarbete mellan kommunen och föreningslivet skapar utveckling. Det är Storsjöbadet ett bra exempel på. Vi har stått för medlen och Skogs IF har utfört arbetet, säger Patrik Asplund, fritidschef på Kramfors kommun.

Kuriosa är att magasinet Elle nyligen rankade Storsjöbadet som ett av Sveriges nio bästa insjöbad.

Fr v Daniel Östman, Bengt Nordlöf och Caroline Åkerlund i Skogs IF som arrenderar Storsjöbadet.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Linnea Nilsson

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Kultur- och fritidschef
Tel: 0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se