01 oktober 2018

"Ris till flis" röjer för
naturstig vid Kyrkviken

Nu har arbetet med Kyrkvikens naturstig påbörjats. Naturstigen är en första åtgärd för att skapa ett attraktivt rekreationsområde runt Kyrkviken.

Delar av området var tidigare en väg mellan Frånö och Kramfors centrum, som tyvärr blivit svårframkomlig på grund av sly och skog. Arbetsmarknadsenhetens grupp ”Ris till flis” är därför på plats och röjer. 

Delar av den gamla vägen till Frånö kommer återställas. Arbetet fortsätter under nästa år, och kommer sannolikt pågå en bit in i 2020. Bland annat planeras för skyltning av kulturarvet längs stigen, samt fiskeställen och rastplatser med bänkar, bord och grillplatser.

På gruppbilden ses (f v) Osman Bakir, Peter Danielsson, Jurakul Makhmedov, Filimon Mengstab, Mebrahtu Aregay, Göran Hägglund (arbetsledare), Stefan Jörlestad, Dege Shaklane och Mulgeta Afwerki.

Kommunen beviljades tre LONA-projekt i våras. Förutom detta vid Kyrkviken även ett projekt i Noraström samt vid Omneviken i Nordingrå.

LONA står för lokal naturvårdssatsning och är ett statligt bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningar långsiktiga naturvårdsengagemang.

Läs mer

Naturstig längs Kyrkstigen (2018-05-18)

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Kenneth Näsman
Chef gata och park
kenneth.nasman@kramfors.se