12 februari 2019

Träakademien väcker intresse
vid flera mässor

En unik utbildning som bevarar traditioner och samtidigt främjar det moderna. Så kan man beskriva Träakademien. Just befinner sig skolan i ett intensivt skede då de visar upp sig vid två stora mässor; Stockholm Furniture Fair och Antikmässan.

– Det är otroligt roligt och vi får massor av positiv respons. Att få en chans att träffa branschfolk, andra skolor, presumtiva elever och andra är guld värt, säger Linnea Kempe, enhetschef vid Träakademien.

Byter från en mässa till en annan

I skrivande stund bygger Linnea och hennes kollegor samt studenter upp sin monter på Antikmässan i Älvsjö. Mässan, som pågår mellan 14 och 17 februari, är Nordens största utställning i sitt slag. Här samlas 250 förevisare av antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård.

– Vi blev speciellt inbjudna att delta, vilket vi är stolta över. Det visar på Träakademiens särställning som utbildningsanordnare.

Gesällarbeten visades upp

De alster som ska visas har elever från årskurs två och tre. De medverkade även vid förra veckans Stockholm Furniture Fair.
– Vi hade en fantastiskt fin monter där vi bland annat visade upp några gesällarbeten. Jag är verkligen stolt över våra elever.

Möbler gjorda av Träakademien

Kommunalrådet besökte och imponerades

Under helgen befann sig Kramfors kommunalråd Jan Sahlén (S) i Stockholm. Naturligvis gjorde han ett besök på Furniture Fair. Han imponerades av Träakademiens arbeten och framtoning på mässan.

– Träakademien representerar ett unikt hantverkskunnande, som branschen och Sverige behöver.

Linnea Kempe och Jan Sahlén

Linnea Kempe och Jan Sahlén

Stort intresse för Träakademiens elever

Under den gångna veckan, och förhoppningsvis även vid den kommande expon, har Linnea Kempe träffat många som skriver under på att Träakademiens utbildning ligger i Sverigetoppen.

– Många vill anställa våra elever, de har den kompetens branschen efterfrågar. Vi har också en dialog med Stockholms auktionsverk, som är intresserade av de produkter våra elever producerar. Så hög nivå har vi i Kramfors!

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Linnea Kempe
Enhetschef Träakademien
0612-808 30
linnea.kempe@kramfors.se

Jan Sahlen (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se