25 februari 2019

Stort intresse för föreläsning
om arbetssituationen

Hur skapar vi en arbetssituation som är bra för både individ och personal? Med den frågan i fokus bjuder Yrkeshögskolan Höga kusten in till föreläsning på onsdag. Och intresset är stort – alla platser på Parken är bokade!

Föreläsaren Bo Hejlskov Elvén kommer med andra ord mötas av en förväntansfull publik på Kramfors Folkets park. Dagen vänder sig till yrkesgrupper som på olika sätt möter personer som lider av demenssjukdom eller psykiskt ohälsa.

Att undvika oro och aggressivitet i arbetssituationer är en knutpunkt, likaså att lära sig optimera sitt eget beteende i jobbiga situationer.

Bo Hejlskov Elvén är legitimerad psykolog, föreläsare och författare. Han har under många år jobbat med hantering av problemskapande beteenden. Lågaffektivt bemötande är en metod han introducerade 2006. Sedan dess har han utbildat och handlett personal inom omsorg, psykiatri och skola i Sverige och internationellt.

Den lågaffektiva pedagogiken handlar om hur man kan skapa en pedagogisk miljö präglad av lugn och positiva förväntningar. Metoderna handlar om tänkande, perspektiv och praktiska förhållningssätt som kroppsspråk, fysisk avstånd och konfliktutvärdering.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Göran Mellander
Verksamhetsutvecklare
Bildningsförvaltningen
070-578 05 61
goran.mellander@kramfors.se