20 januari 2021

Delvis närundervisning, delvis fjärrundervisning på Ullångerskolan

Sjukfrånvaron bland personalen på Ullångerskolan är fortfarande så hög att man väljer att göra en speciallösning. Från och med onsdag 27 januari kör undervisningen igång på skolan för elever F-3. Årskurs 4-6 får fjärrundervisning i två dagar.

Information har skickats ut till vårdnadshavarna via digitala kanaler och vi hänvisar till respektive mentor för att få mer information.

Fritidshemmet är öppet för familjer som behöver tillsyn för elever på mellanstadiet. Skolan vädjar till vårdnadshavarna att även fortsättningsvis hjälpa till med att begränsa smittspridningen genom att följa rekommendationerna.

Planerad återgång för elever på mellanstadiet är måndag 1 februari.


Nyhet från fredag 22 januari:

Eftersom det fortfarande är många sjuka i personalen på Ullångerskolan pausas undervisningen även på måndag och tisdag till veckan, det vill säga 25-25 januari.

Fritidshemmet är öppet för tillsyn, men vi vädjar er fortsatt om att hålla barnen hemma på grund av det rådande läget.

Skolverksamheten planeras öppna igen onsdag 27 januari.


Nyhet från onsdag 20 januari:

På grund av ansträngt personalläge tvingas Ullångerskolan göra förändringar i sin verksamhet under torsdag och fredag. De barn som behöver tillsyn kan få det, men ingen undervisning bedrivs.

– Vi har idag ett antal konstaterade fall av covid-19 i personalgruppen och ytterligare några misstänkt smittade. Av smittorisk är det inte lämpligt att ta in vikarier, utan vi väljer att dra in undervisningen från och med imorgon, säger Erik Fällmer, rektor vid Högakustenenheten.

Ullångerskolan är en F-6-skola (förskoleklass samt årskurs 1-6) med cirka 80 elever. Av dessa går cirka 35 i fritidsverksamhet.

– Vi erbjuder nu tillsyn via fritidshemmet även för elever som normalt inte går där, men vädjar till vårdnadshavarna att så långt det är möjligt låta barnen vara hemma. Dels för den kvarvarande personalens skull, men även för barnens skull.

Under fredagen tas ett nytt beslut om skolans öppethållande för den kommande veckan.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Hurdén
Chef bildningsförvaltningen
0612-804 00
ulrika.hurden@kramfors.se

Erik Fällmer
Rektor Högakustenenheten
0612-805 19
erik.fallmer@kramfors.se