03 juni 2021

Ett annorlunda och fint
studentfirande 2021

Studenten kommer även i år att bli annorlunda på grund av pandemin. Kramfors kommuns gymnasieskolor vill ändå göra firandet till ett fint minne, även om det inte kommer att ske exakt på det traditionella viset.

Vi har planerat för ett alternativt firande för våra elever på Ådalsskolan, där även gymnasieeleverna på Nordvik ingår, samt Räddningsgymnasiet på Sandö. Precis som förra året kan vi inte ha stora folksamlingar runt skolan utan säkrar upp avslutningarna genom att fokusera på varje program och klass för sig.

Studenterna samlas i tilldelade salar och har sedan anpassade ”utspring”. Mer detaljerade dagar, tider och platser ger varje skola.

Efter utspringet förväntas eleverna att transporteras därifrån. De personer som hämtar ungdomarna bör vara utspridda. Samma sak gäller de som cyklar, går eller på annat sätt tar sig till skolområdet. Vår önskan är att så få som möjligt möter upp för att undvika trängsel. Satsa hellre på fint mottagande på hemmaplan.

Vi vill tacka alla som har förståelse för att studenten 2021 måste anpassas till rådande läge, och vi hoppas att firandet blir minnesvärt för våra fantastiska elever.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Hurdén
Chef bildningsförvaltningen
0612-804 00
ulrika.hurden@kramfors.se